NOS verwerft uitzendrechten EK 2028

De NOS heeft de rechten voor UEFA Euro 2028 – het volgende EK voetbal in Verenigd Koninkrijk en Ierland  – verworven. De NOS heeft hierover een akkoord bereikt met de UEFA, de Europese voetbalbond. Daarnaast gaat de NOS de komende vier jaar alle wedstrijden van het Nederlands elftal en de finales van de UEFA Nations League tot medio 2028 uitzenden. Ook de aankomende kwalificatiewedstrijden voor de FIFA World Cup 2026 zijn bij de NOS te zien.

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur NOS Sport: “We zijn er trots op dat iedereen in Nederland bij ons de wedstrijden van het Nederlands elftal kan blijven volgen. Grote sportevenementen zoals het EK voetbal brengen mensen samen. Samen voetbal kijken en erover praten is iets waar jong en oud van genieten; het verbindt en versterkt de band tussen generaties. Dat is een belangrijk doel van de publieke omroep. We zijn verheugd dat we deze rol kunnen blijven vervullen.” 

De liveverslagen van NOS bij Oranje op grote toernooien kunnen steevast rekenen op een groot publiek. De halve finale tussen Nederland en Argentinië tijdens de FIFA World Cup 2014 is met 9,1 miljoen kijkers nog altijd het meest bekeken tv-moment aller tijden. De beelden van Oranje, maar ook de daarbij horende stemmen en gezichten van de NOS behoren tot het collectieve geheugen van Nederland.  

6 Comments

1 Trackback / Pingback

  1. NOS verwerft uitzendrechten EK 2028 | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*