NOS Met het Oog op Morgen maakt shortlist Nieuwe Stem voor Het Oog bekend

Het gaat om de bekendmaking van de shortlist van 11 namen. De jury onder leiding van Rob Trip heeft de longlist van 170 stemmen teruggebracht tot een shortlist van 11 namen. In de uitzending van NOS Met het Oog op Morgen van vrijdagavond 2 februari vertelde Rob Trip welke 11 namen de shortlist hebben gehaald.

Al sinds de allereerste uitzending, op 5 januari 1976, is Hans Hogendoorn (76) de stem van de iconische tune van NOS Met het Oog op Morgen. “Toch is het beter om nu al een opvolger te zoeken en niet te wachten tot het moment dat ik dit niet meer kan doen.”

Na bijna 17.000 uitzendingen besloot de NOS met een publiekswedstrijd op zoek te gaan naar een nieuwe stem. Sinds de wedstrijd begon, heeft een overweldigend aantal van 7.183 mensen hun stem ingesproken in de speciale online opnamestudio. Om alle inzendingen te kunnen beluisteren en goed te kunnen beoordelen, is de actie vroegtijdig ingekort. 

De shortlist (in alfabetische volgorde):

 • Joshua Albano
 • Jacqueline Blom
 • Esther Floor
 • Hanneke de Jonge
 • Helga Kok
 • Thekla Reuten
 • Gijs Scholten van Aschat
 • Annet van Wiechen
 • Joost van Wijk
 • Gerja Wolf
 • Eva Zwaving

Op zaterdagavond 10 februari zal in een speciale live uitzending van NOS Met het Oog op Morgen vanuit Amsterdam de nieuwe stem van Het Oog bekend worden gemaakt.

De jury bestaat uit Rob Trip (voorzitter) presentator NOS Met het Oog op MorgenNOS Journaal, Fleur Wallenburg, presentator Nieuws&Co, NOS stemcoach, Fernando Halman, dj en stemacteur en Bart Leferink, plaatsvervangend hoofdredacteur NOS Nieuws.

22 Comments

 1. Uitermate geschikte stem had ik Marijn duintjer tebbens gevonden! Maar uit deze selectie vind ik Jaqueline Blom erg prettig klinken voor het oog.

  • Ik had liever gezien dat onbekende mensen een echte een eerlijke kans kregen.

   Ik heb hier echt zo’n raar gevoel bij.

   Waarom de keuze op BN’er met acteer ervaring of andere ervaring met media? Mij iets te toevallig allemaal!

   De NOS houdt iedereen weer eens voor de gek met het organiseren van een zogenaamde wedstrijd, maar zegt er hier niet bij dat ze bekend moeten zijn.

   De shortlist bestaat dus nu uit allemaal bekende namen…?!
   Echt, ik voel mij enorm genaaid door de NOS!

   Ruim 7000 gewone mensen toch doen immers mee en hopen de stem te worden!
   NOS: Ga je dus schamen!

   • Vanaf het begin is gezegd dat ook ‘bekende’ mensen konden meedoen.

    Gijs Scholten van Aschat is te oud, dus ik hoop op een vrouw, is er weer veel te klagen. Nu al.

    • Oneerlijk dus van de NOS!
     BN’ers moeten gewoon hun ding blijven doen, maar niet aan dit soort wedstrijden meedoen!

     Een unieke stem van een onbekende Nederlander is wat mij betreft de enige juiste keuze!

     Nogmaals: NOS naait en besodemieterd ruim 7000 gewone deelnemers aan deze wedstrijd! Een grove schande! Ik hoop dat meer mensen hier tegen protesteren! Stelletje oplichters!

    • Het gaat sowieso een vrouw worden, dat blijkt uit de shortlist wel. Het liefst natuurlijk ook eentje met een kleur want het blijft natuurlijk wel de NPO.

     • Uiteraard…want ook bij een stem gaat het er om hoe iemand er uit ziet i.p.v. of iemand de kwaliteit heeft om dit te kunnen.

 2. Ken ze niet allemaal.

  Met Gijs Scholten enz hebben ze niet echt een veel jongere stem als die van De Hans Hogendoorn. Toch?

 3. Ik was één van de ruim 7000 deelnemers en was zo naïef te denken dat ik serieus een kans zou maken. Ze hadden beter meteen kunnen zeggen dat ze voor bn-ers, acteurs of professionals zouden kiezen. Poppenkast!

  • Het is ook nooit goed hier, heerlijk. Ze hebben de beste stemmen gekozen en dan kom je snel uit op professionele voice-overs. Maar nee hoor, het had Theo Terpstra uit Lutjebroek moeten worden. Ik voorspel nu al actiegroepen en een petitie.

   • Theo verstoan ze helegaar in Lutjebroek zellef niet.
    Die murmel alleenig binnenssmonds
    🤣

    Dat zou ik wel gaaf vinden. Iemand met dialect… 👍

    • Nou ik heb wat bloemlezingen gehoord van de inzendingen en een al overschatting van mensen hun stem. Hoor je ook bij luisteraars die trots vertellen dat anderen vinden dat ze zo’n mooie radiostem hebben en dan hoor je ’t geluid van een verzopen badeend of een afgebrande kerktoren. Besides, nog opvallender hoe het kan hoe weinig goeie dj-stemmen er zijn. Hoe zijn die in godsnaam geselecteerd denk ik dan.

     • heb je die opname tool ook gezien, en het resultaat beleuisterd? dat werkte al amper en gaf het geluid van een verzopen badeend.

      het is heel simpel: hee we doen een wedstrijdje voor gratis publiciteit. we zetten een brakke tool in. we publiceren een paar keer dat het heel druk is en we eerder moeten stoppen. we gaan hier trouwens niets mee doen, veel te veel werk om alles te beluistern dus we bellen even wat bekenden. gaaf doen we!

 4. Kun je nagaan hoe vooringenomen die club is als ik de uitslag zo eens bekijk.
  In de voorwaarden stond dat je niet verbonden mocht zijn aan een ander programma of commerciële omroep. Dat laatste ben ik wel maar heb toch meegedaan.
  Als ik nu lees dat Gijs Scholten van Aschat de stem van Videoland is?
  Hoe zit het dan met de voorwaarden die ze stelde?

 5. Ik snap niet dat de NOS deze mensen voortrekt want, zo komt het wel op mij over! Zeg dan gewoon: deze bn’er wordt het en Hans Hogendoorn gaat per 1 januari weg bijvoorbeeld.

  • (jonge) journaliste van Nieuwsuur. Prima keuze en stem en over een tijdje weten we niet anders. Gefeliciteerd en het was een mooi en sfeervol uurtje live-radio vanuit Studio DeSmet.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*