Taco Zimmerman nieuwe directeur van AVROTROS

Taco Zimmerman is per 1 maart 2024 de nieuwe algemeen directeur van AVROTROS.
Deze benoeming heeft vanochtend plaatsgevonden door de Raad van Toezicht, na instemming van de Verenigingsraad. De komende jaren geeft Zimmerman verder invulling aan de strategie van AVROTROS als omroep voor cultuur en rechtvaardigheid met als doel de publieke waarde nog verder te vergroten. Samen met Bart Barnas (mediadirecteur) en Niels van ‘t Hooft (zakelijk directeur) vormt hij vanaf maart de directie van de omroep. Taco Zimmerman volgt Eric van Stade op die na 10 jaar de omroep verlaat. 

Taco Zimmerman: “AVROTROS is één van de mooiste en grootste publieke omroepen van Nederland. Mede door mijn voorganger Eric van Stade heeft de omroep bewezen het verschil te kunnen maken in de Nederlandse samenleving. In het huidige tijdsgewricht zie ik het als een kans voor AVROTROS om Nederland nog verder te verrijken en te verbinden. Ik geloof in de kracht en de absolute noodzaak van een sterke publieke omroep en vind het een eer om deze organisatie de toekomst in te leiden.”

Clayde Menso, voorzitter Raad van Toezicht: “Taco is een ervaren en veelzijdige bestuurder met een groot cultureel en maatschappelijk hart. Een betrokken ondernemer die zich bewezen inzet voor de publieke zaak. Ik ben ervan overtuigd dat hij een grote bijdrage gaat leveren aan het verder uitdragen van onze missie die staat voor een goed geïnformeerde, veilige en rechtvaardige samenleving en het toegankelijk maken van cultuur voor een breed publiek. Ik ben blij dat we in Taco de persoon gevonden hebben die deze ambitie voortzet en verder uitbouwt.”

Over Taco Zimmerman
Zimmerman (Haarlem, 1969) is zijn carrière begonnen als programmamaker voor zowel radio als televisie en was tot 2022 oprichter en directeur van Tuvalu Media Group BV (o.a. Maestro, Het Verhaal van Nederland en Kamp Van Koningsbrugge). De laatste jaren trad Zimmerman aan als lid van de Raad van Toezicht van onder andere het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en is hij bestuursvoorzitter van Stichting Prinsengrachtconcert. Ook is hij vanaf 2012 medeoprichter, bestuurslid en gastdocent van de TV Academy.

Over AVROTROS
AVROTROS staat voor rechtvaardigheid en het toegankelijk maken van cultuur. Voor iedere Nederlander, van jong tot oud. We maken Nederland veiliger, komen op voor mensen in verdrukking, we controleren de macht. Én we brengen mensen samen. Dat doen we vooral door ze te laten genieten van cultuur. Cultuur in de breedste zin van het woord: van klassieke tot Nederlandstalige muziek, van musical tot toneel, van kunst tot kitsch. 

1 Comment

 1. ik weet zeker dat we geen algemeen directeurtje meer nodig hebben
  in omroepland. we kunnen ook zonder.
  maar eigenlijk kunnen we ook zonder de NPO, de commerciëlen,
  de “you tubers”, de influencers, de vloggers, de bloggers, de column-
  schrijvers, de krant, de radio en de talkshow figuren.
  “don’t make stupid people famous”. —alsjeblieft! —

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*