NOS brengt Elfstedentocht terug op tv

NOS komt begin januari met een nieuwe reeks ‘Andere Tijden Sport’. Een vierluik ditmaal: over de slag om de Elfstedentocht van 1997, over Feyenoord kampioen in 1999, over Kees Verkerk, de schaatslegende die in de late jaren 60 tot wasdom kwam, en over de wonderlijke damgrootmeester Jannes van der Wal, de wereldkampioen van 1982.

Op Nieuwjaarsdag ‘giet it oan’: Andere Tijden Sport gaat twintig jaar terug, naar 4 januari 1997 – de dag waarop de vooralsnog laatste Elfstedentocht werd verreden. In een extra lange uitzending wordt de ontknoping gereconstrueerd van één van de spannendste tochten uit de geschiedenis.

Nooit eerder vertelden de zes man die na Franeker de definitieve kopgroep vormden, wat er vanaf dat moment tot aan de finish door hun hoofden spookte. Want Arnold Stam, Bert Verduin, Erik Hulzebosch, Henk van Benthem, Piet Kleine en Henk Angenent – het zestal dat samen de Bonkevaart bestormde – herinneren zich elke meter nog. Wat ze dachten, wat ze zagen, wie de boel verlinkte, en hoe ze toch zelf zouden gaan winnen.

Na twintig jaar brengt Andere Tijden Sport het complete verhaal van – nog steeds – de laatste Elfstedentocht.

Andere Tijden Sport – Elfstedentocht 1997: Zes Helden, Eén winnaar

Zondag 1 januari, 23.06-23.41 uur, NPO 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*