NLZIET vernieuwt platform voor betere kijkervaring

Na ruim een jaar ontwikkeling brengt NLZIET een geheel nieuwe versie van haar platform uit.

Op vrijwel alle fronten is NLZIET vernieuwd, waaronder een nieuw uiterlijk, betere content display, rijkere live tv-ervaring en relevantere kijkaanbevelingen.

Tevens zijn de tv-zenders AT5 en Insight TV toegevoegd, waardoor het aantal live kanalen is gegroeid naar 36 zenders. Het NLZIET-platform heeft een nieuwe design en stijl gekregen. Een andere belangrijke verbetering zijn de gepersonaliseerde aanbevelingen, waardoor favoriete programma’s nog sneller vindbaar zijn en er een rijkere tv-ervaring ontstaat. Daarnaast zijn de live tv-ervaring en de tv-gids verbeterd.

Ook wordt het aanbod verder uitgebreid met Insight TV. De in Amsterdam gevestigde zender focust zich op ‘millennials’ en de ‘Gen Z-generatie’ en biedt een breed scala aan lifestyle programma’s aan. Na de regionale zenders is nu ook AT5, de actualiteitenzender met nieuws over Amsterdam en omgeving, toegevoegd aan het zenderpakket.

Niels Baas, directeur NLZIET: ‘Met het vernieuwde NLZIET maken we het pad gereed om het grootste Nederlandse videoplatform te worden. Naast het reclamevrije on demand-aanbod van meer dan 150.000 programma’s, biedt NLZIET ook nog 36 zenders, die live of via replay te bekijken zijn. We zijn daarmee een volwaardig en voordeliger alternatief voor het traditionele tv-abonnement.’

Alphons Martens, directeur AT5: ‘Veel Nederlanders zijn direct of indirect aan onze hoofdstad verbonden. Door het toevoegen van AT5 aan NLZIET kunnen zij nu nog laagdrempeliger altijd en overal het laatste nieuws volgen uit metropoolregio Amsterdam.’

Rian Bester, CEO Insight TV: ‘We zijn verheugd om samen te werken met NLZIET en om onze boeiende en authentieke inhoud naar hun nieuwe generatie kijkers te brengen.’

NLZIET is een samenwerking tussen de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en Talpa TV. Met de online tv-dienst NLZIET kunnen kijkers op één plek het meest uitgebreide online Nederlandse televisieaanbod bekijken. Via de apps voor web, mobiel, Apple TV, Android TV, Amazon Fire TV en smart tv zijn programma’s uit het online aanbod van de omroepen in hoge kwaliteit live, terug en vooruit te kijken, veelal zonder reclame en maandelijks opzegbaar.

5 Comments

  1. Hier gebruiken we NLziet al sinds het uit komen van de AndroidTV app als enige manier van TV kijken. In combinatie met NVidia Shield rent de app qua reactiesnelheid rondjes om STB’s van providers heen. En sinds de introductie van hoge kwaliteit HD streams zijn we nog tevredener.

    Echter, het nieuwe uiterlijk zoals nu voorgesteld in een beta test vind ik een achteruitgang. De UX is wel frisser en moderner, maar is veel te veel gefocust op de kijksuggestie. En die zijn bij mij totaal niet relevant. Wel nemen ze het hele “home” scherm in beslag en moet ik voor veel gebruikte functies (live TV en mijn series) meerdere keren klikken

  2. Sinds 2018 belooft NLziet om profielen toe te voegen, blijkbaar is zo’n app in Nederland bouwen veel moeilijker dan in de VS. De (Android TV) apps van Peacock, Paramount, Disney, etc zien er prachtig uit, smart ingedeeld en volledig. En dan heb je de ontwikkelingen bij NLziet: Traag, onvolledig en weinig intuïtief.

  3. Ik moet lachen om de soms stompzinnige titelvertalingen. Hoewel de Nederlandse taal
    mij zeer lief is slaan deze (letterlijke) vertalingen soms helemaal nergens op.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*