Nieuwe trend in illegale IPTV: Illegale mediaspelers in auto’s

Onlangs heeft BREIN een nieuwe vorm van piraterij aangepakt – illegale mediaspelers voor in de auto. Deze apparaten niet alleen schenden auteursrechten door het omzeilen van contentbeveiliging, maar ze breken ook door de veiligheidsmechanismen van de auto om video’s af te spelen tijdens het rijden. Dit vormt een gevaarlijke afleiding en verhoogt het risico op wegongevallen. Met deze actie adresseert BREIN zowel de kwestie van auteursrechteninbreuk als de zorg voor verkeersveiligheid, oftewel ‘wegpiraterij’.

Ter voorkoming van juridische stappen heeft de aanbieder van deze illegale auto-mediaspelers een onthoudingsverklaring ondertekend, met een substantiële boete van 10.000 euro per dag(deel) bij toekomstige overtredingen. Deze ontwikkeling benadrukt de ernst waarmee BREIN en andere autoriteiten optreden tegen piraterij en de inzet voor het beschermen van zowel auteursrechten als de openbare veiligheid.

Volgens BREIN is het van essentieel belang dat consumenten zich bewust zijn van de risico’s die gepaard gaan met het gebruik van illegale IPTV-services en mediaspelers, niet alleen vanwege de juridische consequenties, maar ook vanwege de potentieel gevaarlijke afleidingen die ze kunnen veroorzaken tijdens het rijden. BREIN blijft zich inzetten voor het bestrijden van piraterij in al zijn vormen, waarbij de nadruk ligt op het belang van veilig en legaal entertainment.

5 Comments

  1. waneer wurd stichting bdein serieus genomen ….nou vertelnhet me
    want alles wat ze doen is een druppel op een gloeiende plaat …
    maar dat wil die kuik maar niet beseffen ….

    • De belasting voordelen van een stichting en het feit dat kuik zichzelf en alles kan aftrekken geven hem de motivatie om in zijn eigen onderhoudt te voorzien.

  2. waneer word stichting brein serieus genomen ….nou vertel het me want alles wat ze doen is een druppel op een gloeiende plaat … maar dat wil die kuik maar niet beseffen ….

    • Dat gebeurd steeds minder. Hier op spreekbuis worden persberichten nog overgenomen omdat ze een “nieuwe markt” zien in IPTV, maar op techsites als Tweakers zie je de persberichten van Brein al minder en minder omdat ze er daar ook al moe van zijn…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*