Acties van BREIN en FIOD tegen illegale IPTV-aanbieders

In de huidige digitale tijdperk is de toegankelijkheid van entertainmentcontent groter dan ooit. Echter, met deze toegankelijkheid komt de groeiende bezorgdheid over illegale IPTV-abonnementen. Deze abonnementen, vaak voor slechts 5 tot 10 euro per maand aangeboden, bieden gebruikers ongeautoriseerde toegang tot duizenden tv-kanalen, inclusief premium sportevenementen en populaire films en series van betaalkanalen. Vaak worden deze abonnementen plug & play geleverd met mediaspelers voor eenvoudige installatie op televisies. De verkoop van dergelijke abonnementen, met of zonder mediaspelers, is inbreukmakend en strafbaar.

Stichting BREIN, bekend om haar inzet voor het beschermen van auteursrechten, heeft regelmatig acties ondernomen tegen aanbieders van illegale IPTV-services. In een opmerkelijke beweging heeft de FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) vorig jaar strafrechtelijke actie ondernomen tegen een datacenter dat een dergelijke illegale IPTV-service faciliteerde.

Een Strenge Aanpak
Ter voorkoming van juridische stappen heeft de aanbieder van deze illegale auto-mediaspelers een onthoudingsverklaring ondertekend, met een substantiële boete van 10.000 euro per dag(deel) bij toekomstige overtredingen. Deze ontwikkeling benadrukt de ernst waarmee BREIN en andere autoriteiten optreden tegen piraterij en de inzet voor het beschermen van auteursrechten.

38 Comments

 1. Vechten tegen de bierkaai. Waar een andere gedwongen stopt, komen er ergens anders weer 10 tallen voor terug. Zo werkt dat gewoon. Erg naïef om te denken het ‘maar even’ uit te roeien, lachwekkend zelfs.

  • hou toch een op met dit domme gelul jullie kunnen blijkbaar niks nuttigs meer verzinnen en gaan dan maar over iptv beginnen
   zelfs brein weet dat ze paar per jaar kunnen pakken na veel inspanning en wat leverd het op ???geen moer… de mensen zoeken een ander en kijken vrolijk verder

 2. Ach ja, BREIN heeft weer een ronkend persbericht rondgestuurd, en zichzelf op de borst geklopt.
  Mensen zijn niet gek hè.

 3. De gederfde inkomsten worden afgewenteld op wie wel eerlijk betaald. En dan al die lui (hier) die moord en brand schreeuwen over normen en waarden, maar pas op als je aan hun portemonnee, sjek, bier en hondenvoer komt … en hun Formule 1 races. Tel uit je winst.

   • Dat krijg je als de aanbieders geen verdienmodel maar misbruik model hebben. Deze aanbieders tonen aan dat tarieven veel te hoog zijn.

     • Hey Kees,

      Als je de woorden terrecht en economisch niet kan spellen, probeer dan spraak naar tekst en zet je keyboard weg. Dyslectisch of gewoon ongeschoold, je maakt jezelf belachelijk. Taalfouten die een kind uit groep 5 zelden zou maken…

     • iedaar heb je weer zo,n moraalridder die graag vour zijn tv aboo netflix videoland en viaplay meer dan 100 euro per maand wil uitgeven prima dan betaal jij fijn teveel en kijken de mensen die blijkbaar slimmer dan jou zijn wel voor meer dan 90 euro minder ai dat komt hard aan in je portemonee he

 4. behoorlijk kansloos van BREIN.

  eerst ging het over illegaal downloaden en was dat al mosterd na de maaltijd en nu proberen ze iets uit te roeien wat ze in essentie niet kunnen uitroeien! met het opdoeken van NLse bodem illegale iptv providers tikken ze alleen maar 0,0000001% aan van het werkelijke iptv aanbod aan providers die allemaal in het buitenland zitten waar BREIN geen zeggenschap heeft.

  wederom dus een mosterd na de maaltijd actie!

  het zou BREIN in deze kwestie eerder sieren om bijv iptv tegen te gaan om in gesprek te gaan met legale tv aanbieders om pakketten goedkoper te maken want die zijn overpriced en de extra pakketten ook en dat is de reden dat men massaal overstapt op een iptv provider.

 5. Piraterij werd een stuk minder dankzij Netflix, maar toen werden de partijen hebberig en begonnen ze allemaal een eigen dienst. Als je al je favoriete series wilt zien heb je meerdere diensten nodig (en dan mis je er nog een paar). Plus deze diensten blijven hun prijzen maar verhogen.

  “Illegaal” gaan kijken gaat steeds meer lonen.

 6. Is providers en streamingdiensten hun eigen schuld.
  Ze verhogen abonnement prijs, maar er is steeds minder te zien omdat alles achter de”betaalmuir” verdwijnt.
  Netflix, viaplay, Amazon, Disney, espn.
  Er zijn een heleboel programma’s niet meer te zoen op de gewone zenders , alleen herhalingen. Geen nieuwe films , geen series enz. Wil je f1 en voetbal en films zien kost je dat nog eens minimaal 50 euro per maand meer

 7. Brein is een stichting en deze heeft helemaal niets met de overheid te maken, is gewoon een particulier bedrijf, dat zegt ,dat ze overheid zijn, bullshit.
  Ik ben ooit gepakt met gekopieerde dvd’s en moets ff twee ton gaan betalen, nou ik heb aanmaningen gehad en deurwaarders, maar stichting brein heeft later een afgedaan brief gestuurd, het koste te veel voor hun, en meer mensen hebben dit meegemaakt.
  Ook hebben ze nu een stokje boor downloaden gestoken en hebben zelf een website opgericht, en tegen betaling kun je nu wel downloaden illegaal ook?
  Dus nu weer iptv? Hier kunnen zd echt niets mee via elke vpn verbinding kunje over de gehele wereld een iotv abbo nemen.
  100€ voor twee jaar, maar dit is niet het zelfde als via kpn en ziggo, er missen opties zoals goede menu’s en terug kijken.
  Dus dit is waar voor je geld, laat alle reclame zenders en brein de plaat poetsen, en lekker oprotten.

 8. Wat een gezeur. Als mensen bij die Iptv nou gewoon een basis abbonement hebben wat is dan het probleem. Ze betalen dan toch aan internet aanbieders zoals Delta etc…., laat gaan man.

 9. Vpn Nederland staat ook geregistreerd op naam van de stichting Brein.
  Illegaal downloaden toch nog legaal tegen betaling, 34€ per eerste jaar daarna 119€ per jaar, goh dat is echt eerlijk, verdienen ze toch nog wat, en de vraag is of er ook nog wat afgedragen wordt aan derden

 10. IPTV gewoon legaliseren, hoe meer aanbieders des te beter en hoe meer aanbod ook voor 1 bedrag per maand dan allemaal losse abo’s wat totaal niet voordelig is.

 11. Minimaal even belangrijk is toch ook de providers aanpakken die je doodgooien met reclame, je wijs maken dat goed internet op je addres te leveren is, en tv. Maar vervolgens niet leveren waar je als klant voor hebt getekend en maandelijks betaald. Zoals scammer Odido. Ik betaal maar kan geen gebruik maken van fatsoenlijk internet,geen tv dat werkt. En wat zeggen zij? We hebben op afstand meegekeken en je dekking is niet optimaal maar wel oke. En verder moet ik maar de 5g uitzetten zodat me smart aparaten werken, die nog steeds offline worden gegooid. de modem paar x per dag resetten als de zenders vast lopen.Maar ik kan pas over 9 maanden weg bij hun. Dus zij houden zich wel aan het auteursrecht, maar zeker niet het recht dat ik als concument heb. En zo klagen er nog veel meer mensen die gedupeerd zijn door Odido.

  • Ach wat moet ik hier als consument op zeggen. Woon in Nederland en heb geen intresse in Zee of TRT maar wat dichtbij NL ligt ITV en meer Engelse Zenders of alle Belgische zenders wil ik wel zien Gelukkig wel Duitse Zenders ook meer Frans, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg. Maar dit zit allemaal niet in het Pakket van Ziggo en KPN tegen een redelijk bedrag

 12. we praten hier over duizenden Free To Air kanalen en het restant is illegaal
  waarom kunnen de providers die FTA kanalen niet aanbieden?

 13. Brein zijn zelf niet wijs . Speel je van onbekende muziekanten en hun muziek uit de hele weteld dan betaal je nog omdat ze zogenaamd de muzikanten en authors betalen. Hoe dan stelletje oplichters

 14. Oude teksten en niet eens in een nieuw jasje gehezen.
  Brein bakt er niets van en zit alleen in Hoofddorp voor de dikke salarissen te innen.

  99% van de ongeoutoriserde zenders zijn in Nederland niet in een betaalpakket te verkrijgen.
  De inkomsten derving is daarmee prakties nihiel of in iedergeval te verwaarlozen.
  Bij Brein is de gedachte, zenders die niet in Nederland regulier geleverd kunnen worden pesten we weg

 15. Ach de stichting Brein die mij ooit sommeerde een schadevergoeding te betalen van het illegaal downloaden en verspreiden van verschillende torrent, uiteraard heb ik dit bedrag nooit hoeven te betalen dus iets klaarspelen is ook al te lastig voor die prutsers.
  Dat die debielen nog bestaan verbaasd me überhaupt, en wat betreft de bovenstaande commentaren kan ik mij niet anders dan aansluiten want ook ik geef geen cent aan die kloten aanbieders die je de zak leeg graaien in een toch al belachelijke graaicultuur waarin het leven veel te duur is geworden. Deze jongen blijft gewoon lekker illegaal streamen en die aanbieders en vooral Brein kunnen me de boom in!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*