Nieuwe serie Exitus: urban explorers reizen de wereld rond op zoek naar verlaten gebouwen

In Exitus reizen twee filmmakers, de Nederlander Bob Thissen en de Vlaming Jeroen Swyngedouw, de wereld rond, op zoek naar verlaten gebouwen. Dat is wat urban explorers volgens de definitie doen: het vaak illegaal bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. Ze klimmen over hekken, wurmen zich door kleine raampjes tot ze een ingang in het gebouw hebben gevonden.

Maar vanuit hun passie voor animatiefilm gaan Bob en Jeroen verder dan de doorsnee urban explorer. Met stopmotion-animatie brengen ze de bijzondere plekken na jaren van verwaarlozing weer tot leven.

Bob en Jeroen tonen ons een mysterieuze wereld waar we anders nooit iets over geweten zouden hebben. Verlaten kastelen, oorlogsschepen, theaters, fabrieken, gevangenissen, kloosters en zelfs geheel verlaten dorpen in Abchazië worden opnieuw tot leven gewekt in deze 8-delige serie.

Deze serie is een productie van Submarine, Off World en Slammer! in coproductie met NTR en VRT-Canvas, tot stand gekomen met steun van het VAF Mediafonds, CoBO en de tax shelter van de Belgische Federale Overheid.

Uitzendingen: van donderdag 1 september t/m 20 oktober, 21.45 uur, NPO 3

Naast de serie zal er een foto boek verschijnen bij Uitgeverij Lannoo  en zullen foto’s van de productie tijdens een reizende tentoonstelling te zien zijn in Nederland en België.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*