Nieuwe luistercijfers: Radio 10 daalt flink

Uit de nieuwe luistercijfers van NLO blijkt dat Radio 10 een flinke daling doormaakt, terwijl Qmusic juist meer aandeel naar zich toe weet te trekken.

De veranderingen in de programmering van 3FM lijken nog geen positief effect te hebben. 3FM laat zelfs een kleine daling zien.

Zie overzicht (met speciale dank aan Radiofreak.nl)

15 Comments

 1. Veel mensen zijn de afgelopen jaren overgestapt naar Radio 10. Ook ik een tijdje. Op een gegeven moment gaat het vervelen omdat je er achter komt dat ze maar een paar duizend nummers hebben en die steeds opnieuw draaien. Zoals Erik de Zwart een tijdje geleden zei, Radio 10 kwam met de TOP4000 maar dat zijn gewoon de zelfde 4000 platen die ze normaal ook al draaien maar dan verwekt in een lijstje van 4000 naar 1.

 2. @Michel inderdaad. Radio 10 draait erg nauw. Lijkt mij voor iemand als Gerard Ekdom geen pretje.NPO Radio 2 en QMusic zijn duidelijk winnaars.

 3. @Frank Nee inderdaad. Gerard zou wel de juiste persoon zijn om daarvoor de barricade op te gaan binnen Talpa om daar verandering in te brengen.

 4. Het mag duidelijk zijn dat de publieke omroep op zowel radio (3FM) als televisie (NPO3) de jongeren en jong volwassenen niet meer bereikt op lineair gebied. Deze rol lijkt uitgespeeld.

   • Nou dat is ook wel weer een beetje overdreven… Met 65 duizend abonnees voor 3fm en per stream zo’n 500 views kan ik dit niet echt miljoenen noemen. Het is niet voor niets dat ze allemaal bij 3fm een podcast erbij doen. Zelfs dat loopt niet. Ik kijk af en toe wel eens naar de livestream van 3fm (uit leedvermaak) en dan zijn de onervaren dj’s selfies aan het maken en hun makeup aan het bijwerken. Wtf.

 5. Zoals Erik de Zwart al aangaf, het is eigenlijk schandalig dat je als Talpa met 4 stations niet met 1 station marktleider bent.
  SkyRadio, Radio 538 zijn alleen maar weg gezakt de laatste jaren. Van Veronica blijft niet veel meer over. En de opleving van Radio10 was van korte duur. John de Mol moet het lekker houden bij het bedenken en produceren van TV programma’s. Van radio heeft hij totaal geen verstand. Dat heeft nooit gewerkt onder zijn hoede.

 6. Wat een gelul elk radio station heeft beperk aantal nummers alleen die foute nummers lijsten die ook allemaal het zelfde zijn zorg voor die kudde verplaatsing onder de luisteraars

 7. Radio 10 is een goed format, maar matig uitgevoerd station. Zet er een vergelijkbaar station tegenover en ze gaan nog meer verliezen. Je wint het niet meer Jeroen van der Nieuwehuize en de GROTE Edwin ‘Dier op Drie’ Diergaarde en Gerard Ekdom.

  • De middagshow met van Someren is ook niet voor het grote publiek. Lang niet iedereen zit te wachten op flauwe moppentap radio. Het slaat aan bij een bepaald publiek, maar niet bij de grote massa. Dat doet Ruud de Wild gewoon veel beter. Dat is beter in balans. En spreekt daardoor een breder publiek aan.

   • 100% eens, ik zet de radio op dat tijdstip bewust niet op 10 omdat ik en waarschijnlijk velen zich ergeren aan die hele flauwekul. Ook Ruud de Wild kan ik niet pruimen,gelukkig hebben we nog internetstations die nonstop draaien.

 8. @Bronco
  Ik denk dat Talpa daarom niet zo snel Veronica zal verkopen.
  Het is voor bijvoorbeeld Q niet zo heel moeilijk een betere zender dan Radio 10 tegenover te zetten. Misschien dat men zelfs daarvoor Gerard Ekdom nog weet weg te kapen.

 9. Gerard Ekdom…. ach, die Gerard…

  Ook ik was fan, maar zet ‘m nu af, ben klaar met de waterval aan zich repeterende woordgrapjes, de vernieuwende Ekdon is al even niet meer. De ochtend op Radio 2 is veel completer, inhoudelijk beter, toegankelijker en qua sfeer zeer veel fijner om naar te luisteren! Elkom zakt samen met Talpa weg

 10. Ik luisterde altijd naar Sky en Radio 10.
  Ik heb ondervonden dat er vaak uit een beperkte plantenbak muziek wordt gedraaid.
  Dat begon mijntje vervelen.
  Ik heb nu op internet de zender Radio Extra Gold gevonden.
  Wat een verademing!
  Muziek uit de jaren 50 tot en met 80.
  Niet alleen de bekende – vaak overal te horen – Engelstalige golden oldies.
  Ook goede Duitse, Franse, Italiaanse, Nederlandse en Spaanse hits uit de genoemde jaren kan ik nu beluisteren.
  Instrumentale hits worden ook niet vergeten.
  Plaatjes aanvragen gaat zonder problemen
  De diskjockeys praten de plaatjes aan elkaar met info over de muziek en de artiest.
  Geen gezeur met sidekicks etc.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*