Nieuwe editie Topklas Digital Design van start in Beeld en Geluid

Hilversum Media Campus wil onderwijsveld en het bedrijfsleven dichterbij elkaar te brengen en de nieuwe generatie talent klaar te stomen voor de toekomst.

Vandaag is in Beeld en Geluid het project Topklas Digital Design van start gegaan van Hilversum Media Campus. Ruim 50 leerlingen van middelbare scholen uit de omgeving van Hilversum gaan aan de slag met diverse cases van mediabedrijven, waaronder NPO 3FM, Dutch Filmers Academy, Dutch Media Week, Elastique, iMMovator, NPO Campus, NTR en TButterfly.

De leerlingen van diverse Hilversumse scholen die aan het project zijn geselecteerd op motivatie en talent en krijgen de kans dit talent op het gebied van media verder te ontwikkelen. De leerlingen maken tijdens het project Topklas Digital Design kennis met een maak-en groeiproces waar samenwerking, innovatie en talentontwikkeling centraal staan. De komende maanden komen ze zes keer bij elkaar in Beeld en Geluid voor een speciaal ontworpen programma. De Hilversum Media Campus wordt mede mogelijk gemaakt door het Stadsfonds Hilversum en Beeld en Geluid.

Zendermanager Basyl de Groot: “Talenten opleiden zit in het dna van NPO 3FM. Het is één van onze belangrijkste publieke taken en we hebben met NPO Campus de beste DJ-opleiding van Nederland. Tijdens 3FM Serious Request zien we vele middelbare scholieren in actie komen. En in ons recent gestarte project 3FM Tussenuur doen we met scholen diverse challenges. We hebben erg veel zin om met de scholieren van de Hilversum Media Campus te gaan werken en zijn benieuwd naar hun frisse blik!”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*