‘NTR neemt geen afscheid van Zwarte Piet’

NTR wil pas bij de eerste uitzending van het Sinterklaasjournaal duidelijkheid geven over het uiterlijk van ‘Zwarte Piet 2016’.

De NTR neemt komende feestdagen nog niet volledig afscheid van Zwarte Piet. In het jaarlijkse Doeboek komen zowel Zwarte Pieten als Witte en Roetveegpieten voor.

Dit boek ligt inmiddels in de winkel en loopt synchroon aan het Sinterklaasjournaal. Toch heeft de NTR-woordvoerder aan RTVNH aangegegen dat het boek nog niets zegt hoe het uiterlijk van de Pieten in het tv-programma er uit zullen zien.

De NTR wil nu nog niets kwijt over de kleur van de Pieten in het Sinterklaasjournaal. Afgelopen jaren waren in in het Sinterklaasjournaal naast Zwarte Pieten al Witte en Roetveegpieten te zien. RTL heeft Zwarte Piet onlangs geheel afgezworen. Voor volgend jaar worden eventuele commercials met zwarte pieten ook niet meer door RTL uitgezonden. Pas aanstaande woensdag in de eerste uitzending van het Sinterklaasjournaal zal duidelijk worden hoe NTR dit jaar met de Zwarte Pieten-discussie om gaat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*