Nieuwe chef-dirigent voor Omroepkoor

De 28-jarige Engelse dirigent Benjamin Goodson is vanaf 1 september de nieuwe chef-dirigent van het Groot Omroepkoor. Hij volgt Klaas Stok op.

Goodson maakte begin juli 2018 een succesvol debuut bij het koor toen hij het voorbereidde op het Requiem van Mozart in het Concertgebouw. Hij studeerde muziek aan het Hertford College in Oxford, waar hij de hoogste prijs van de universiteit ontving, en later de jongste artistiek leider van de universteit werd.

Hij is nu is chef-dirigent van Bath Camerata en vaste koordirigen tbij het Dorset Opera Festival, maar is ook betrokken bij allerlei initiatieven om nieuwe formats voor koorconcerten te verkennen.

Roland Kieft, algemeen directeur Stichting Omroep Muziek is buitengewoon verheugd met de komst van wie hij ’één van de meest talentvolle koordirigenten van dit moment’ noemt.

Goodson: „Vanaf ons eerste project samen voelde ik een oprechte verbinding met dit geweldige ensemble, een juweel in het Europese klassieke landschap. Ik zie ernaar uit om samen te werken om nieuw repertoire te ontdekken en om ons met ons publiek te verbinden.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*