Nieuwe benoemingen bij Stichting BREIN: Fred Teeven(voorzitter), Bastiaan Ramhorst (directeur) en Birre Buller (hoofd juridische zaken)

Afgelopen maand is Tim Kuik, 25 jaar lang directeur en boegbeeld van Stichting BREIN, met pensioen gegaan. Het vertrek van Tim Kuik betekent niet dat piraten vrij spel krijgen. Integendeel, op het fundament dat Tim Kuik achterlaat, gaat BREIN met volle kracht door. Fred Teeven is benoemd tot voorzitter van het bestuur van Stichting BREIN. Bastiaan van Ramshorst volgt Tim Kuik op als directeur en Birre Büller wordt het nieuwe hoofd juridische zaken.

Teeven is voormalig staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, officier van justitie en werkte o.m. bij de FIOD waar tegenwoordig de strafrechtelijke bestrijding van intellectuele eigendomsfraude is ondergebracht. Van Ramshorst is sinds 2000 advocaat en werkt sinds 2010 bij BREIN als hoofd juridische zaken en inhouse advocaat. Hij is gespecialiseerd in civielrechtelijke handhaving van auteursrechten en naburige rechten en de afgelopen 10 jaar betrokken geweest bij alle zaken van BREIN. Birre Büller is jurist op het gebied van intellectuele eigendom en was de afgelopen jaren als interim-jurist werkzaam bij diverse organisaties in BREIN’s achterban en eerder ook advocaat en senior medewerker bij de rechtbank Den Haag sectie intellectuele eigendom.

Met de aanstelling van Teeven, Van Ramshorst en Büller, staat er een stevige leiding aan het team van BREIN. BREIN gunt Tim Kuik zijn welverdiende pensioen en hoewel hij BREIN met een gerust hart achterlaat, gaat BREIN zijn tomeloze strijdlust missen. Kuik heeft BREIN tot een instituut gemaakt met nationale en internationale bekendheid. Onder zijn leiding heeft BREIN duizenden acties tegen piraterij ondernomen en vele principiële zaken tot een goed einde gebracht. Het auteursrechtelijk landschap en het werk van BREIN is in de loop der jaren steeds veranderd. Door steeds weer zo veel mogelijk illegale concurrentie van legale aanbieders de pas af te snijden, heeft BREIN de rechtmatige exploitatie van auteursrechten en naburige rechten en nieuwe business modellen zoveel mogelijk gesteund. Onder leiding van haar nieuwe voorzitter, directeur en hoofd juridische zaken, zet BREIN het werk voort.
Piraterij blijft een hardnekkig probleem voor de sector en vraagt om broodnodige handhaving.  

Later in het jaar zal er tijdens het seminar 40 jaar Auteursrechtbelangen en 25 jaar BREIN uitgebreid stil worden gestaan bij de ontwikkelingen in de collectieve handhaving door BREIN en zal er gelegenheid zijn om afscheid te nemen van Tim Kuik.

4 Comments

      • Leg eens uit alsjeblieft? Radio- en tv omroep heeft als doel voor iedereen vrij beluisterbaar en kijkbaar te zijn. De omroepzenders hebben zelf al rechten betaald. Als ik met een koptelefoon bij de kapper naar 3fm luister is alles in orde maar als ik het hoor uit de radio die de kapper aan heeft staan dan is de kapper ineens verplicht te betalen voor inhoud waar al rechten voor betaald zijn. Het lijkt mij onrechtvaardig.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*