Nieuw NPO Radio 2 talent Emmely de Wilt wil op vakantie

Emmely de Wilt (nieuw, horizontaal op NPO Radio 2 in het weekend) met Het Oor Wil Ook Wat (HOWOW) 10-12 uur

Emmely, die in januari de Marconi Award kreeg voor Aanstormend Talent, werkt al jaren bij Radio 2 achter de schermen en is gegroeid als redacteur bij de avondshow van Stefan Stasse, de ‘Staat van Stasse’ als redacteur.

In de podcast van Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen, Dit Was De Radio, zegt ze over Stefan: “Onze stijl lijkt wel op elkaar, hij is een soort oom, een grote held voor mij. Als ik hem vervang, dan ken ik dat programma al zo goed. Die avonduren, daar kan ik meer in kwijt, die leent zich meer voor overpeinzingen en langer stilstaan bij meer dingen. Die ochtenden die ik nu ga doen, dat is meer muziek jassen, touché. Ik heb me ook best wel afgevraagd; past die ochtend wel bij mij? ik heb toch meer dat avondgeluid. Ik voel die druk ook wel in de ochtend, het zijn belangrijke tijdstippen voor de radio. Die druk voel ik minder in de avond.” 

Emmely is in anderhalf jaar fors doorgebroken bij NPO Radio 2. In Dit Was De Radio zegt ze daarover: “Het is wel non-stop vol gaan. Ik blijk nog 6000 uren vakantie uren te kunnen opnemen bij KRO-NCRV. Dus dat ga ik ook doen! Ik heb wel iets te veel andere programma’s vervangen de laatste tijd… Ik werk altijd, ik heb al zeven jaar geen kerst gevierd, met de Top 2000 werk ik ook altijd. Maar ik vind het ook heel leuk, dat scheelt. Ik verheug me erop om in een rustiger vaarwater te komen. En dat ik even afstand kan nemen, en dan bedenken: wat vet dat dit allemaal gebeurt! Ik wil wat meer ruimte in m’n hoofd om daar van te kunnen genieten.” 

Emmely is naast vele recente fragmenten te horen, plus bloopers, radionieuwtjes en de onnavolgbare audiofuck van Sybrand Verwer, in de nieuwste aflevering van Dit Was De Radio.

Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen elke twee weken hun selectie fragmenten van mooie en niet zo gelukte radio. Afgemaakt met de leukste bloopers. Plus als toetje een ontregelende audio collage van technicus en geluidsknutselaar Sybrand Verwer!
https://ditwasderadio.podbean.com/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*