Nieuw boek Peter d’Hamecourt oud NOS-Journaal correspondent Rusland

Op 1 maart aanstaande verschijnt het nieuwe boek van oud NOS-Journaal Rusland correspondent Peter d’Hamecourt die als titel heeft ‘Rusland in oorlog deel 2’. Half februari is via Spreekbuis.nl een uitgebreid interview te lezen met Peter d’Hamecourt. 

In het boek ‘Rusland in oorlog deel 2’ wordt de Koude Oorlog Poetin-stijl van Vladimir Poetin besproken die volgens d’Hamecourt ‘gevaarlijke warme trekjes’ heeft gekregen. Ondertussen wordt onderzocht wie het toestel van MH17 op 17 juli 2014 met 298 passagiers onder wie 196 Nederlanders met een Bukraket heeft neergehaald. Sterke vermoedens wijzen in de richting van de door Rusland gesteunde separatisten.

‘Rusland in oorlog’ is het vervolg op ‘Rusland in oorlog deel 1’, dat in september 2013 verscheen. In dat boek liet d’Hamecourt zien hoe president Vladimir Poetin binnen een jaar de gijzelaar werd van zijn eigen propagandamachine. De ambities van de president erkenning te zoeken voor de status van Rusland als wereldmacht heeft al vele duizenden doden geëist in wat hij noemt Novorossija, het nieuwe Rusland, en wat de wereld ziet als twee oostelijke provincies van de soevereine staat Oekraïne. De Russische burger leeft verder in een op hol geslagen staatsmachine die dagelijks een lawine van haat uitspuwt tegen het Westen.

Peter d’Hamecourt (Vlaardingen, 1946) was twintig jaar lang het gezicht in Moskou van het NOS-Journaal. Ook deed hij vanuit Rusland verslag voor het AD, de VRT (zowel televisie als radio), EénVandaag en NOVA.

Zijn boeken ‘Moskou is een gekkenhuis’ (20.000 ex. verkocht) en ‘Russen zien ze vliegen’ (11.000 ex. verkocht) zijn het meest succesvol, gevolgd door Rusland in oorlog 1, de biografie Vladimir Poetin – Het koningsdrama en ‘Leven als God in Rusland, Petersburg – Paradijs in het Moeras’.

ISBN: 978 90 5429 380 4       www.conserve.nl

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*