NH presenteert: ‘De nacht van de documentaire’

Maar liefst 65 korte documentaires zijn te zien op het tv-kanaal van NH tijdens ‘De nacht van de documentaire’. De docu-marathon van zaterdag 23 maart 17.00 uur tot zondag 24 maart 17.00 uur, is het slotstuk van het 10-jarige project ‘Studentenwerk’, waarmee de Hogeschool van Amsterdam en NH het werk van minor-studenten ‘film en video’ zichtbaar maken voor een breder publiek.

Dit jaar zijn er weer 5 nieuwe docu’s toegevoegd aan de collectie. Daarmee komt het totaal op 65 bijzondere mini-documentaires. Een monsterklus met een prachtige opbrengst. Hieronder alvast een greep uit de nieuwste bijdragen:
Eenzaamheid met Jeane (Amsterdam)
In de documentaire volgen we het leven van de eenentachtigjarige Jeane Stegeman. Hoe ziet haar week eruit en bestrijdt ze het alleen-zijn.
Makers: Akua Sasu, Mae Stokkink en Wouter Woolderink

Eén Mama (’t Gooi)
Op 15-jarige leeftijd heeft Julia Steur al veel meegemaakt in het leven. Haar moeder wordt slachtoffer van femicide. Zo wordt ze in een korte tijd snel volwassen. Vijf jaar later kijkt ze terug op deze ingrijpende gebeurtenis en vertelt ze openhartig over hoe ze in het leven staat.
Makers: Floor Miezelmoe, Fien Jager, Ive Zeilemaker, Pieter HofferKijken en terugkijken
De 65 documentaires van 12 minuten zijn non-stop te zien vanaf zaterdag 23 maart om 17.00 uur op het tv-kanaal van NH (Ziggo 707, KPN 508, ODIDO 501). De meest recente bijdragen zijn te zien tijdens het premieretijdvak op zaterdag tussen 17.00 en 22.00 uur.

Alle documentaires zijn bovendien te bekijken op de website van NH.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*