Netflix en Spotify populairste streamingsdiensten onder Nederlandse consumenten

Welke streamingsdiensten zijn het populairst in Nederland? PanelWizard voerde in opdracht van SimOnlyDiscount.nl een groot onderzoek uit om te kijken welke streamingsdiensten het meeste worden gebruikt. In het onderzoek zijn 9 streamingsdiensten meegenomen die in Nederland te gebruiken zijn. Dit zijn streamingsdiensten voor series, films, video’s en muziek.

De populairste streamingsdiensten
In het onderzoek is uitgezocht welke streamingsdiensten in Nederland het populairste zijn. Er zijn in totaal 9 streamingsdiensten meegenomen in het onderzoek: Netflix, Videoland, Disney+, NLZiet, YouTube Premium, Film1, Canaal Digitaal, Amazon Prime en Spotify. 

Uit de resultaten blijkt dat er twee koplopers zijn als het gaat om populaire streamingsdiensten: Netflix en Spotify. Gemiddeld gebruikt 50% van de mensen Netflix om films en series te kijken en 52.6% gebruikt Spotify. De rest van de streamingsdiensten worden allemaal door maximaal 20% van de participanten gebruikt. Van de groep streamingsdiensten die door minder dan 20% van de gebruikers wordt gebruikt zijn Videoland en Disney+ de enige twee platformen die door meer dan 10% van de participanten wordt gebruikt. 

Mobiel populair om mee te streamen
Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat ruim 42% van de deelnemers een streamingsdienst op de mobiele telefoon gebruikt. Bijna 20% van de gevraagde bleek de streamingsdienst uitsluitend op de mobiele telefoon te gebruiken. In het onderzoek zijn de besturingssystemen van telefoons ook meegenomen. De drie grote besturingssystemen die in Nederland worden gebruikt zijn Android, Windows en iOS. 

Bepaalde streamingsdiensten worden meer gebruikt op één van de drie besturingssystemen dan op de andere besturingssystemen. Van de YouTube Premiumgebruikers heeft bijna 70% een Android besturingssysteem op zijn of haar telefoon staan. Ook Amazon Prime wordt veel meer gebruikt door Android gebruikers (63.6%) dan gebruikers van Windows en iOS. 

Sommige streamingsdiensten worden meer mobiel gebruikt dan anderen. Het blijkt dat de twee populairste streamingsdiensten tevens het populairste zijn om mobiel te gebruiken. Netflix wordt door meer dan de helft van de mensen (52.1%) op de telefoon gebruikt. Spotify wordt ook vaak op de telefoon gebruikt (54.9%). Videoland (15.7%), Youtube Premium (17.0%) en Disney+ (9.0%) worden ook af en toe met de mobiele telefoon gebruikt. 

1 Comment

  1. Misschien is het wel handig om meteen (en ook in de kop) te vermelden dat het in dit onderzoek alleen gaat om het gebruik van streamingdiensten op de mobiele telefoon…

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*