‘Net 5 probeert schuld van het einde van Ladies Night in de schoenen van het RIVM te schuiven’

Dit weekend werd bekend dat het doek voor het Net 5-talkshowprogramma Ladies Night per direct is gevallen. Columnist Jan Dijkgraaf is niet te spreken over reden, die Net 5 geeft waarom de zender stopt met deze talkshow.  

Een woordvoerder van Talpa meldde eerder: “Talpa Network volgt de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid en het RIVM. Binnen die richtlijnen hebben we een aantal afleveringen van Ladies Night gemaakt, maar we hebben nu toch besloten de opnames te staken.”

De vorig jaar groots gepresenteerde vrouwenvariant van Voetbal Inside is volgens Dijkgraaf  ‘wegens desastreuze kijkcijfers van de buis gehaald is door Linda’s broer. Want binnen een maand zakte het programma van rond de 250.000 kijkers naar 163.000 kijkers afgelopen woensdag.’ Hij is niet te spreken over het feit dat Talpa schuld van het einde van Ladies Night in de schoenen van het RIVM probeert te schuiven.

Hij gelooft ook niet dat het programma na de coronacrisis weer op de buis komt.

Volgens de Talpa-woordvoerder is het “nog te vroeg om iets te kunnen zeggen over een vervolg van Ladies Night” ná de corona-crisis. “Er wordt nog hard gewerkt aan het schema voor later dit jaar.”

Dat is volgens Dijkgraaf televisietaal voor: “einde oefening.”

Lees zijn hele column op TPO.nl

1 Comment

  1. Stiekem op zaterdagavond bekend maken. Misschien valt het dan niet zo op.

    Op zich was er met het programma niet zoveel mis. Ik denk dat er wel een markt is voor zo’n programma Voordat ze er afgelopen winter aan gingen sleutelen zat het best goed in elkaar.

    Het ligt grotendeels aan de zender. Waar staat NET5 voor? Wat is de connectie met het blad Linda? Een vrouwenzender met 1 Nederlandse avond met programma’s voor vrouwen op een zender die voor de rest helemaal geen vrouwenzender is. De naam niet, het profiel van de zender niet en op een paar losse programma’s en series (die op 1 hand te tellen zijn) de programmering ook niet. Met notabene 3 zendermanagers lukt het ze niet om een fatsoenlijke programmering volledig gericht op de juiste doelgroep in elkaar te zetten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*