NEP zoekt een Network Engineer

NEP heeft een eigen glasvezelnetwerk waar we enorm trots op zijn. Wil jij betrokken zijn bij de ontwikkeling en het beheer van dit netwerk en ben jij een Network Engineer met ervaring in een ITIL, B2B Telco operatie of Broadcast netwerkomgeving? Kom ons team versterken als Network Engineer!

De uitdaging

De infrastructuur van NEP is opgebouwd rond een eigen, 100% uptime glasvezelnetwerk (Darkfiber). Via dit netwerk zijn meer dan 250 video montagesets verbonden aan de centrale voorzieningen voor montage, playout, eindregie en opslag. Als Network Engineer ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van ons netwerk. Bij NEP is dit meer dan alleen een bedrijfsnetwerk; via onze eigen glasvezels en datacenters ondersteunen wij televisieproducties, live uitzendingen en video on demand diensten. De configuratie en stabilisatie van deze omgeving is zeer uitdagend en van technisch hoog niveau.

Als Network Engineer ben je betrokken bij de hele keten en overzie je alle lagen uit het OSI model vanuit jouw expertise. Of het nu om de infrastructuur of de applicatie gaat, al deze teams zitten direct in jouw omgeving en jouw werk heeft invloed op het geheel. Er wordt van je verwacht dat je zelfstandig netwerk vraagstukken kan analyseren en oplossen. Tijdens onze projecten lever je input voor de architectuur, die je vervolgens samen met je collega’s bouwt en beheert. Je bent een spin in het web. Je werkt nauw samen met de afdeling Sales, het Service Operations Center en onze andere IT-teams.

Ben jij?

…Een ervaren Network Engineer met ervaring in een ITIL, B2B Telco operatie of broadcast netwerk omgeving? …Communicatief vaardig in woord en geschrift in zowel het Nederlands als het Engels en kan jij je goed verplaatsen in onze opdrachtgevers? … Een gemotiveerde collega met een analytisch vermogen die zich op het hoogste niveau wil verder ontwikkelen?

Bovendien:

  • Beschik je over HBO werk- en denkniveau;
  • Heb je een Network vendor certification Brocade/Juniper; CCNA, CCNP, JNCIA, JNCIS, JNCIP;
  • Heb je kennis van en ervaring met Dark Fiber, CWDM,BGP, VOIP;
  • Ben je bekend met Foundry/Brocade Core (RX) en Edges (FESX, FCX, ICX, FLS);
  • Heb je ervaring met Juniper Core (MX en EX) componenten;
  • Heb je ervaring met Firewalls en VPN (Juniper SRX en Fortigate) en Load balancing (A10 networks);
  • Ervaring met realtime video over IP en VoiP, *nix en het Nimsoft en zabbix monitoring systeem zijn een pré.

Wat kun je verwachten

De diensten van NEP in Nederland draaien voornamelijk op eigen mensen. Stuk voor stuk mannen en vrouwen met passie voor en affiniteit met de media en IT industrie. Onze teams worden continu geschoold op nieuwe technieken, workflows en specialisaties. Wij bieden een afwisselende baan in een open en collegiale werksfeer. Je werkt in een enthousiast en gepassioneerd team van ongeveer 130 (broadcast) IT-professionals. Humor en plezier staan centraal in het werk. Je werkt op het hoofdkantoor van NEP The Netherlands en je krijgt alle kansen je verder te ontwikkelen, te specialiseren of door te groeien. Sterker nog: dit stimuleren we zelfs! Uiteraard bieden we een marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast? Kom dan ons team versterken en stap in de wereld waarin je meewerkt aan de nieuwste broadcastoplossingen! Stuur jouw CV met bijbehorende motivatie naar werkenbij@nepworldwide.nl.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*