NEP registreert 50-uur durende Dansmarathon

In opdracht van Talpa Entertainment Productions, registreert NEP op 14, 15 en 16 oktober het grootste live dansspektakel ooit; De Dansmarathon!

Maar liefst 50 uur lang verzorgt NEP de live registratie vanuit Breepark in Breda voor dit dans experiment van unieke duur, waarbij 100 danskoppels het tegen elkaar opnemen. Het programma, dat non stop wordt uitgezonden op SBS6, vraagt aandacht voor mensen met een longziekte. In samenwerking met de Vriendenloterij en het Longfonds wordt geld opgehaald voor meer onderzoek. Bekende DJ’s en artiesten voorzien de danskoppels en het publiek van goede muziek. Het koppel dat het langst op de dansvloer blijft staan, gaat er met de hoofdprijs van 100.000 euro vandoor.

Specs NEP

Voor de registratie van een project van dit formaat, wordt vanuit NEP ‘het grotere geschut’ ingezet. Met de UHD2, een op locatie gebouwde iOB (mobiele regiewagen) en maar liefst 25 camera’s wordt dit programma vastgelegd, waarbij ook NEP’s eigen robotdolly Agito aanwezig is voor de beste shots vanaf en rondom de dansvloer. Ook audiowagen MusicOne wordt speciaal voor dit project ingezet voor de hoogste audiokwaliteit van de live optredens en voor de beste ervaring voor de kijkers thuis. 

Meer dan 100 collega’s van de afdelingen Broadcast Services, Postproductie, RF en het LiveCenter van NEP zijn in Breda en werken de komende dagen in shifts om de registratie en montage van dit grote dansspektakel te verzorgen. Daarnaast worden 5 ENG ploegen en 23 domes iedere dag ingezet voor live verbindingen met verschillende dansscholen en sponsoren.

De Dansmarathon is vanaf donderdag 14 oktober om 20.00 uur 50 uur lang te zien op SBS6. 

2 Comments

  1. Leuk hoor dat er weer een persbericht de deur uit is en dat Spreekbuis dat weer klakkeloos plaatst, maar denk voortaan even na voordat je dit soort ongein over je vakbroeders uitstort. John de Mol heeft jullie gewoon ingehuurd om deze ongein de realiseren, dat is geen bijzondere prestatie en al helemaal geen prestatie die op jullie CV moet staan! Ik draai in mijn eentje hele songfestivals met 10 camera’s en ben daardoor een topper, dat gelul over 100 medewerkers, dat betaald meneer de Mol wel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*