Neem een abonnement op Aether, hét blad over de omroepgeschiedenis

Veel oud-omroepmedewerkers blijven ook na hun pensionering graag betrokken bij de omroepwereld. Natuurlijk lees je hier en daar wel eens wat over het wel en wee van ‘Hilversum’, maar Aether is het enige tijdschrift in Nederland dat
alleen over de geschiedenis van de omroep en de fonografie gaat.

Het verschijnt vier keer per jaar en wordt gemaakt door (gast)redacteuren die zelf in die sectoren werkzaam zijn of zijn geweest. Mensen dus die het vak van binnen kennen en hun kennis en herinneringen graag met onze lezers delen.

Benieuwd hoe bijvoorbeeld de omroeporkesten zijn ontstaan, wat musicus en AVRO-correspondent Max Tak in zijn lange loopbaan allemaal deed, wat de achtergrond en de toekomst van de luistercijfers is, of hoe regisseur Willy van Hemert een dure zeperd haalde met zijn tv-bewerking van de Driestuiversopera?

U kunt er alles over lezen in Aether. Het komende jaar, 2021, zullen we extra aandacht besteden aan 70 jaar televisie. Maar natuurlijk worden radio en muziek niet vergeten. Aether bestaat inmiddels al meer dan 30 jaar. Begonnen als het blad van de Vrienden van het Omroepmuseum, wordt het tegenwoordig uitgegeven door de stichting Omroephistorie in Hilversum. Met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, waarin het Omroepmuseum is opgegaan, hebben wij een speciale band, die ook tot uitdrukking komt in artikelen die medewerkers van Beeld en Geluid schrijven. Geïllustreerd met uniek materiaal uit het rijke archief van Beeld en Geluid.

Haal elk kwartaal dit gevarieerde, interessante en kleurrijke blad in huis! Een abonnement kost slechts € 20 per jaar. Aether cadeau geven kan natuurlijk ook. U kunt zich aanmelden als abonnee via: willi43.1@kpnmail.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*