Nederlander opgepakt voor illegale IPTV streamingdienst

In Spanje is een Nederlandse man gearresteerd wegens het aanbieden van een illegale streamingservice voor films, series en tv-zenders. De Spaanse politie meldt dat de man aan het hoofd staat van een bende die sinds 2015 meer dan 5 miljoen euro zou hebben verdiend met deze illegale activiteiten.

Naast de Nederlander zijn nog zeven andere leden van de bende aangehouden. De groep wordt ervan beschuldigd duizenden films en series aan te bieden aan klanten, vermoedelijk wereldwijd meer dan 14.000 abonnees.

De abonnees van deze illegale service hebben inmiddels geen toegang meer tot de content. Wanneer ze nu de website proberen te bezoeken, krijgen ze een melding van de politie te zien.

De Spaanse autoriteiten blijven de zaak onderzoeken en benadrukken de ernst van de situatie, aangezien de illegale streamingdiensten een grote impact hebben op de legale markt en de entertainmentindustrie.

77 Comments

 1. Maar daar hebben de providers grotendeels zelf schuld aan door steeds minder kanalen door te geven voor steeds meer geld maar wel steeds meer betaalde zenders door te sturen zoals Netflix Disney hbo etc.

  • Geachte Robert: er is tweedeling ontstaan!.Ik bezit globaal 25 jaar 0ver Satelliet-ontvangst,en met meerdere LNB’s op mijn schotel,kan ik duizenden RADIO/TV zenders/omroepen FTA(FREE TO AIR) ontvangen.Zelfs jaren geleden de NPO-1/NPO-2/NPO-3 en en de div. Regionale Nederlandse Omroepen oa Omroep-Gelderland ontvangen.Maar door de bekende bezuinigingen,zijn ze betaal-omroepen geworden oa bij de enigste Satelliet-provider Canal-Digitaal.En div. Buitenlanse Omroepen die ik FTA kan ontvangen,terecht gekomen in het digitale pakket,en u betaalt daar voor.Als voorbeeld: alle publieke/Deelstaat/Commerciele Omroepen zijn FTA via de Schotel te ontvangen.En nu wat is de betekenis dan van illegale ontvangst!.De vele medelanders die zijn neergestreken in Nederland,kijken zowel via internet/ of via zo’n Mediakastje naar hun eigen lands-kanalen of via de Schotel.Om van dat gezuer af tezijn ga over naar Satelliet-ontvangst,als dat bij uw woonlocatie mogelijk is.Een aanrade zijn de nieuwste Satelliet Vlakantene’s. Via Selfsat.com ziet u de nieuwste uitvoeringen,met zelfs automatsche Satelliet-zoek-system via GPS.En volgens de Universele Europese Verklaring van de Mens:mogen overheden en de plaatselijke overheden dat niet beperken,alleen in bijzondere gevallen.En dat recht bezit u als inwoner van de EU-gebonden-lidstaten.We leven niet in Noord-Korea of andere corrupte landen,die dat verbieden.Daarom zijn er ook de bekende Schotelverboden ontstaan.voor de bescherming van ons omroep-bestel?.En waarom zijn die door mijn bedoelde omroepen niet FTA via de internet-providers te ontvangen?.En via de BVN.nl kan ik de Nederlandse/Vlaamse omroepen FTA ontvangen.Het alternatief is voor illegale ontvangst de Satelliet-schotel/vlakanne’s.Bijna onzichtbaar te plaatsen,op balcons etc. en via een Flatkabel onder het kozijn/raam te plaatsen naar je huiskamer,en dat zonder boren.Allen de Satellieten staan allemaal gericht naar het zuiden,en staan 38.000 km boven Congo boven de Evenaar in de Orbiter-baan en draaien met 11.000 km/h om de aarde heen.Om hun signalen te blijven zender naar de schotel,die een vaste plek heeft,ergens waar hij in Europa is neergezet.En dat maakt het verschik tussen de illegale IPTV en de Satelliet ontvangst.Doet uw voordeel mee,in de verworven vrijheden door onze ouders bevochten.

    • Ik ben geen boek aan het schrijven maar mijn exacte kennis delen.FTA omroepen bedoel ik vooral via de Astra 1(19.2).Daarmee kun je de Duitse Publieke/Deelstaat/Commerciële Omroepen FTA ontvangen,en via de Astra 2 de vele Engelse Omroepen en via de Hotbird duizenden TV zenders.En dat allemaal illegaal.En dat ook allemaal te ontvangen,zonder abonnement.Een aanrader voor meer luister/kijkgenot.ARD,ZDF,RBB,NDR,MDR,SWR,BR,WDR,3SAT,ServusTV,HR-Hessen,en dan nog de vele Thema/Doku en inhoudelijke TV zenders.

   • De schotelman vergeet dat jaren terug wij nog kijk en luistergeld moesten betalen deze vorm is toen veranderd en is opgenomen in de belasting waaruit blijkt ,dat we nu dus twee keer moeten betalen .dus illegale streamers van mij mogen er nog meer komen.

   • 👍 zelfs schotelverboden zijn te omzeilen door als radio luister amateur te registreren bij bv veron.
    Ontvangst en decoderen van ieder radiosignaal is toegestaan voor uisluitend eigen gebruik.

    • Schotelverboden zijn in strijd met EU-wetten (recht op vrije informatievergaring) en daarmee illegaal. Vroeger kon je zelfs standaard verweerbrieven downloaden die je kon gebruiken om een eventuele verhuurder die moeilijk deed de mond mee te snoeren.

   • Een heel verhaal, om vervolgens wederom de “medelanders” de schuld te geven van…. dus nu zijn wij zelfs verantwoordelijk voor de criminele activiteiten van NEDERLANDSE criminelen of minimaal de aanleiding. Het moet niet gekker worden, gelukkig kunnen wij “medelanders” er om lachen (lees jullie uitlachen!)

    • Nou de meeste van deze “Nederlanders” hebben toch echt ook de nationaliteit van dat Noord-Afrikaanse land dat pal ten zuiden van Spanje ligt en financieren daar ondere andere hun drugshandel mee. De wereld van illegale IP-televisie is duisterder dan je denkt, ook al hebben de reguliere aanbieders het aan zichzelf te danken door veel te veel geld te vragen voor een versnipperd aanbod.

     • Wat een miezerige online hero ben jij gefrustreerde kaashoofd.
      Rasist!

  • Helemaal mee eens!! Het is nooit genoeg, neem RTL4 en Videoland, alles wat een beetje leuker is dan hun standaard suffe aanbod, daar mag je dan voor betalen! Dus NU niet en NOOIT niet!

  • Ja dat krijgje steeds meer achter een abo die steeds duurder wordt .. dan tv die steeds minder aanbied voor een hoog bedrag .. niet zo gek ( straks met roken krijg je het ook ) Nederland gaat achter uit !!

   • Ze hebben het roken zo duur gemaakt dat illegale handel op volle toeren draaien. Allemaal zo dom die politiek! Hebben een mooi nieuw product voor criminelen bedacht.

  • Precise dat dus. Precies hetzelfde als al die artiesten en developers die zeiken over mensen die hun muziek en games downloaded. Daar hebben ze zichzelf voor te danken.

  • Netflix,Disney,HBO et. zijn helemaal geen zenders, het zijn internet streaming diensten en hebben niets met providers te make. In hun TV abonnementen bieden alleen maar steeds meer zenders aan, niet minder.
   40 zenders voor een basispakket is wel het minste en daar betaal je niet meer dan €15,- voor. Daarnaast betaal je voor je internet abonnement, maar dat staat los van je TV abonnement. Je bewering klopt dus totaal niet.

  • En daarnaast ziet via Google.nl(tik in)Internetradio,en daarmee kun je via je Router globaal 20.000 internetradiozenders ontvangen oa op je woonlocatie en via WiFi in een zeer goede digitale zuivere geluids-kwaliteit te ontvangen,alle NPO/Commerciele/Regionale en de vele omroepen die meer passen bij je eigenmuziek-keuze’s uit de gehele wereld.Vrijheid en blijheid met je muziek-,keuzes.Vooral ook die muzieksoorten,die niet meer in de belangstelling zijn van die Dj’s die zich zelf kunnen verrijken met vaak opgelegde commerciële muziek-keuze’s.onder het motto wij draaien de mooiste muziek dat bepaal ik zelf wel.Radio 5 Nostslgia geweldige omroep met muziek vanaf de jaren 2005,die een rijkdom bezat van muzieksoorten die vooral de wat ouderen aansprak,helemaal naar de klotte geholpen,en paste niet mee in mijn muziekkeuze en daarom geen DAB+ want dat is feitelijk.een veredelde digitale geluids overdracht.Maar ontvangst daarvan is in mijn Senioren-complex niet mogelijk,en daarom 3 Internetradio’s gekocht 5 jaar geleden,en zeer tevreden met de vrije zenderkeuze’s.Met muziek die je oren blijven strelen.

  • Ziet via: youtube.nl (tik in) Hotbird 13e Satellite Settings (tik in) How To Set Hotbird 13e From Parksat on 4 Dishantenne latest update 2024.Geeft weer wat de medelanders kunnen ontvangen via een 90 cm doorsnede Schotel,of volautomatische Satelliet-keuze’s.En dat kunnen ze ook illegaal via de veel verkochte Media-kastjes op de Zwarte-Markt in Beverwijk en andere inkoop-mogelijkheden.

 2. Zoals in het verleden. Dit is een kat en muisspel. Er komen dagelijks de zogeheten Service-Providers bij die als wederverkopers aangemerkt worden, dan heb je weer een erbij en zo gaat dat maar door. De 4k-OTT heeft na de oppak weer nieuwe servers gehuurd en is ook weer verder gegaan. Dit zal nooit stoppen tenzij IP-adressen worden vrijgegeven door providers aan opsporingsdiensten. Dat is enige veilige uitweg om dit te voorkomen.

   • Kunnen en willen zijn 2 verschillende dingen. We betaalde juist voor geen reclame tussendoor nu zit alles wat digitaal is vol met propaganda. Wat star wars kijken? 20 euro Disney plus. F1 kjjken? 20 euro via play. Gold rusg nieuwe afleveringen? Uhhh We gaan even naar de reclame zodat u de boodschappen kunt doen aka 20 euro abbo afsluiten. We kunnen niet eens meer zelf bepalen wat we kijken

 3. Ik snap niet , in DEZE tijd , dat de politie niet wat anders heeft te doen , dan veel tijd en geld hierin te steken, vergeleken bij wat de legale providers de burger aftroggelt ,is dit peanuts ❗❗❗❗

  • Volgens mij was dit in spanje en niet in nl,en als je als baas zelf loopt te verkopen in spanje en je loop tegen de lamp dan heb je zelf een probleem.en de politie daar is wat beter dan in nl dus hebben ze wel tijd voor andere dingen en ze hebben nu een boef te pakken en dat is maar goed ook!.En niemand is verplicht om extra pakketten te nemen toch en als je dat wel wil,mot je niet zeiken dat het toch te duur is .

 4. Ben benieuwd wanneer “de autoriteiten” een keer de Ziggo’s, kpn en odido’s van deze wereld aanpakken…..
  Alle content achter decoders of dure betaalzenders sporten die altijd gewoon te zien waren ook afgepakt en vervolgens de abonnementskosten maar verhogen en verhogen, het normale aanbod is he-le-maal uitgekleed en van voor tot achter volgestouwd met ellendige reklame blokken!
  Lang leve IPTV!
  Aanpakken die zogenaamde legale aanbieders en “keurige bedrijven”
  Stichting brein zal er ook nog wel een plasje over willen doen, want die zijn de advocaat van de duivel!

 5. Leve iptv ze pakken er 1 en er staan er 10 weer aan de poort ik heb ook schotel maar iptv is het beste.en die kabelboeren hebben het over zichzelf afgeroepen

 6. We worden overal mee uitgekleed in nederland tv,brandstof,tabak,auto belasting,afvalstof heffing en ga zo maar door geen wonder dat mensen emigreren

  • Ik ook . Ben aan het kijken voor spanje ofzo . Alles hier is niet meer te doen . ( Sport duurder ) Dan bepalen hun of jij mag roken of niet . Wat je eet , drinkt , ) terwijl er zoveel meer is om druk te maken , suiker tax .. boodschappen niet te betalen . Tv en streaming dienste die steeds duurder wordt . Klagen dat mensen te dik zijn maar sporte duurder maken logies . Mensen al jaren de trein in krijgen maar ook die blijf stijgen . ( NL is idd naar de afgond aan het gaan ) Ben bijna weg ..

  • Het enige eu land waar roken zo duur is is NL …benzine net zo .. en streamings dienste die blijven stijgen .. ga maar door . Nog maar te zwijgen over wat er maar blijf binnen komen en nog steeds niet tegen op te bouwen ( woning ) / omdat er maar miljoenen naar oekraine blijf gaan . Blijf hier alles omhoog gaan — boeren weg jagen om vervolgens te kopen export uit buitenland . ( Zijn echt dom dat regeert het land .. ) Ppff

  • Nou dat heeft meer te maken van andere import producten. Als die eens weg gingen bleven er meer nederlanders hier.

  • Ja natuurlijk meneer Hannes, we leven hier in een dictatuur. Maar ik wil niet anders, noem mij een land die op ALLE dingen beter is. Ik ben blij dat ik hiergeboren ben, en mag wonen en leven in vrijheid.

   • Ik zijn zat andere landen waar je net zo vrij kan zijn maar, waar het er allemaal wat makkelijker aan toe gaat. Niet overal regeltjes voor. Iedereen doet lekker wat ie wil zoals het leven hoort te zijn. Misschien hebben de mensen in deze landen minder (wij ook als we er een zouden emigreren) maar ze zijn tevreden en het leven is prima.

 7. Ze zijn allemaal aan het graaien en die mensen willen allemaal lekker lui leven en snel rijk worden.
  Hierbij ondersteun ik uw kritiek het bijna allemaal ratten Doe normaal Dan doe je al gek genoeg

 8. Tsja, sowieso moet alles wat de publieke omroep doet gratis beschikbaar zijn voor iedere Nederlander, vind ik. Want dat hebben allemaal al betaald. W.b. de Netflixen en Disney’s van deze, je kiest ervoor of je kiest er niet voor. Kies je ervoor dan moet je ook betalen en niet gaan lopen zeiken. Want al die content verzamelen en produceren kost klauwen met geld. En ik kom bij jouw bedrijf toch ook geen goederen of diensten gratis ophalen toch? Want waar wordt jij dan nog van betaald? En dus vind ik het goed dat illegaal kijken wordt aangepakt. En ben ik het ermee eens dat gewoon tv kijken heel duur is geworden en dat de providers weinig spannends als aanbod leveren voor dat geld.

  • Sorry hoor maar van welk planeet kom jij . Zeker geld te veel he .. ja dan maak je je niet druk snap ik .. en wat een onzin schrijf jij .. ( voetbal als f1 en darte was ooit gewoon op tv .. ,) nu moet je veel betalen wil je sport kijken . En met wilders 1 .. gaat zelfs de samen vatting van voetbal van de publieke omroep …en niet iedereen kan espn betalen .. dus beter hou je je mond als je niks zinnigs te melden heb .

  • U heeft zeker geld te veel….. KPN ZIGGO stelletje uitbuiters
   Ik stapte over van KPN naar ZIGGO!!
   Koste me ff 800,- criminelen zijn het.

  • NPO HA HA HA HA
   Semi-commercieel en jij betaalt eraan mee.
   Daar houden wij niet van………………. IPTV-almost-for-Free Meld je aan: 20 euro, 1 jaar alles kijken (40.000 lineaire tv-zenders + alle streamingsdiensten + de nieuwste bioscoopfims…. wereldwijd)

 9. Alles goedkoper maken dan zou er ook minder van dit soort dingen zijn momenteel is alles niet te betalen meer dus ja dan krijg je dit!

 10. Ze zorgen er zelf voor dat we met zijn allen illegaal bezig zijn. Op zich ih niet duur maar je betaalt zowieso veel teveel. 90 pct is junk, onuitstaanbare zinloze voorvertoningen en reklames.ik verkies Youtube maar ook dat is tergend vervelend geworden met hun zinloze onderbrekingen. Als we zouden betalen voor alles en nog wat kunnen we enkel nog in de zetel blijven zitten. Maak voor iedereen een betaalbare prijs en geef alles. Door de massale belangstelling zullen ze meer verdienen dan nu.

  • Klopt als het aantrekkelijk is voor iedereen . Krijg je meer klante . Dus meer geld .. alleen zo slim zijn ze niet .. ja dan krijg je dit idd !!

 11. Door de achterhaalde regeling dat auteursrechten stoppen bij de landsgrens, en zenders dus buiten die landsgrenzen niet zichtbaar mogen zijn, ben ik aangewezen op een IPTV leverancier. Als je b.v. Sky television legaal in Nederland kan nemen als Nederlander zou ik het zeker doen maar dat is verboden. Dat geld voor veel meer zenders (Amerikaanse, Canadeese, Australische etc.)

 12. We zijn qua home-entertainment veel te verwend geraakt. Ik zou graag terug willen naar de jaren 80 waar mensen nog zich verheugden op b.v de nieuwste James Bond-film of in de rij stonden voor de nieuwe plaat van b.v Michael Jackson.Het kost misschien meer maar op de lange termijn gaan we tenminste niet ten onder aan verwaandheid.Wat niet weet wat niet deert.

  • Dat is wel erg romantisch gedacht. Ik moet echt helemaal niet aan denken dat we teruggaan naar de jaren 80 waarin de NPO bepaalde wat je mocht zien en vooral ook wat je niet mocht zien. Zelden fatsoenlijk films, prekerige moralistische televisie, religeuze propaganda, bizarre uitzendschema’s, geen ochtendtelevisie, in de zomer eindeloze herhalingen en op de radio was het met die aparte zendtijddagen per omroep helemaal een zooitje. Daar hoeven we echt niet naar terug. Met verwaandheid heeft dat echt geen fluit te maken, integendeel: juist Hilversum was toen het boegbeeld van opdringerige verwaandheid en dat had alles te maken met het gebrek aan alternatieven. Ze hebben er dan ook van 1925 tot 1989 alles aan gedaan om die alternatieven buiten de deur te houden.

 13. De content industrie is in fout.
  Als je serie a wil zien moet je op Netflix.
  Wil je serie b zien, moet je op Disney.
  Serie c is dan weer streamz om later ook nog hbo max te hebben om nog maar te zwijgen van prime video.
  Beste content aanbieders. Denk U de dag van vandaag dat iedereen dat nog kan betalen? Dat ander is niet goed te spreken, want je duwd de mensen die richting.
  Doe zoals in de muziekindustrie, en bied alles in 1 app.
  En van tv aanbieders, daar is ook niets goeds over te zeggen.

  • Nou, dan wordt een all-in-abonnement 45 euro, maar dan nog blijven al die PVV-stemmers gewoon illegaal kijken, alles is te duur en ze willen alles hebben. De supermarkt is ook duur, ga je daar ook stelen?

   • Wat heeft de supermarkt te maken met iptv . Niks . Dus sstt nie stoer doen .. veel mensen kunnen het niet betalen . Snap ik .. als sport lief hebber .. moet ik voor darten , F1 ., naar de 1 en voor eredivisie naar espn .. en alles wordt duur. Maar dat snap jij niet denk ik

  • Je snijdt een goed punt aan, want na dik 10 jaar mag je toch wel verwachten dat een House of Cards (Netflix) of een Game of Thrones (HBO) of een Mandalorian (season 1, 2019) nu toch wel op andere platformen te zien is dan alleen op Netflix of HBO of Disney+.

   Wat dat betreft heeft Brein en Tim Kuik daarin gefaald door niet openlijk en publiekelijk te pleiten voor meer onderlinge samenwerking tussen de aanbieders. Niet dat zo nodig gelijk het nieuwste van het nieuwste overal te zien is, maar een periode van zo’n drie jaar net zoals bij de televisie wordt gehanteerd voordat content bij andere aanbieders te zien zijn, is wat mij betreft een redelijk termijn.

   Als je aan de aanbieders en Tim Kuik vraagt, wat bied IPTV aan? Dan krijg je een verkeerd antwoord welke wel in hun straatje past, maar het echte antwoord is gewoon “gebruikersgemak” en in het begin had Netflix dit ook. Een groot deel van wat aanbieders te bieden hadden, kon je op één platform terugvinden. Toen kreeg alles wat niet Netflix was, allemaal dollartekens in ogen en sindsdien is het aanbod gigantisch versnipperd en daar profiteren de illegale IPTV aanbieders van.

   Het is soms zo simpel, dat men domweg het NIET wil (in)zien . . .

 14. Ik woon in het Caribisch gebied en heb geen keus om anders dan IPTV te nemen. (Hier is het overigens niet illegaal. Er is geen wetgeving hier erover) De NPO kanalen zijn op de kabel te zien. Maar bijvoorbeeld de NLse ESPN kanalen zijn hier niet te krijgen. Ook al zou ik ervoor willen betalen. Ze moeten ophouden me dat gegraai van die legale providers in NL en met dat gezeik dat programma’s alleen de rechten hebben om in NL te worden uitgezonden. We leven in 2024. Niet meer in de vorige eeuw. Dus voor mij: lang leve de IPTV.

 15. Hele verhalen hier, maar het komt erop neer dat we gewoon doorgaan met IPTV-almost-for-Free
  Meld je aan: 20 euro, 1 jaar alles kijken (40.000 lineaire tv-zenders + alle streamingsdiensten + de nieuwste bioscoopfims…. wereldwijd)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*