Natacha Harlequin presenteert vanaf 31 augustus Dit vindt Nederland! bij SBS6

image

Wat maakt Nederland tot Nederland? Wat vinden we belangrijk en wat niet? Waarmee voelt de Nederlandse bevolking zich verbonden, wat maakt ons trots of juist boos? Er zijn genoeg meningen van columnisten, politici, deskundigen en bekende Nederlanders, maar wat vindt de Nederlander zelf? Vanaf 31 augustus geeft Dit vindt Nederland! alle Nederlanders een stem. 

Elke dag peilt, ondervraagt en bediscussieert Dit vindt Nederland! de actualiteit van de dag. Actuele stellingen, dagelijks gepeild door onderzoeksbureau Motivaction vormen de basis van het programma. De stellingen worden in de studio bediscussieerd door krachtige persoonlijkheden. Maar we geven vooral het woord aan mensen uit de praktijk; de Nederlandse werkvloer.                                    

Strafrechtadvocaat Natacha Harlequin maakt vanaf 31 augustus haar presentatiedebuut: “Ik ben opgetogen als presentator de gesprekken te mogen leiden bij Dit vindt Nederland! Een breed actualiteitenprogramma waarin we dagelijks het zuur en het zoet de revue laten passeren. Een show voor en door alle Nederlanders waarin iedereen zich kan uitspreken. Met respect en belangstelling voor elkaar. Laten we praten!” 

Harlequin wordt dagelijks bijgestaan door de van Omroep Brabant afkomstige journalist en presentator Mart Grol. Meermaals per uitzending duidt hij wat Nederland vindt en voorziet de onderzoeksresultaten van extra context. Mart Grol: “In dit programma komt voor mij als journalist alles samen. De actualiteit van de dag en echte verhalen van echte mensen. In de media bestaat het beeld dat we in een sterk verdeeld land leven. Op mijn scherm wil ik met feitelijke data laten zien wat Nederland echt vindt en of het beeld wat we van ons land hebben klopt.” 

Onderzoeksbureau Motivaction peilt dagelijks op representatieve wijze de stellingen van Dit vindt Nederland! Daarnaast wordt het programma ondersteund door het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Dit vindt Nederland! wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties
Uitzending: vanaf 31 augustus iedere werkdag tussen 18.00 en 19.00 uur live bij SBS6 en op KIJK.nl.

1 Comment

 1. Dit zou best kunnen werken tegenover RTL
  Boulevard (niet tegenover 1 Vandaag) Het probleem is dat SBS6 nog steeds geen normaal nieuws programma heeft en dus niet urgent genoeg is. De gedachte bij Talpa is heel vaak dat de kijker wel zapt als ie iets wil zien. Dat is ook zo maar dat moet de gebrachte van de kijker blijven en niet van Talpa zelf. Dat is nu heel vaak het probleem.

  Als Talpa overal meer kijkers wil hebben dan moet men proberen vaste kijk patronen (NPO1 en RTL4) te doorbreken. Met iets anders wat de mensen persé willen zien of omdat ze die programma’s op NPO1 en RTL4 in de vooravond zat zijn. Dat kan wel met Dit vindt Nederland maar dan moet SBS6 ook met een volledig pakket komen in de vooravond. Waarin naast regio, weer en show ook normaal nieuws zit. In het begin zal dat een hoop geld kosten maar als het even de tijd geven kan het meer kijkers opleveren.

  Los hiervan denk ik dat ze met De 5 uur show weer de plank mis slaan. Met deze 2 presentatrices en ik vermoed ook verkeerde opzet gaan ze het niet winnen van Tijd voor MAX en RTL4. Ook denk ik dat Natasja voor bij Dit vindt Nederland niet de gunfactor heeft.

  Hebben we dus voor nu De 5 uur show, Hart van Nederland en Dit vindt Nederland met daarnaast Lingo, 50/50, Lang leve de liefde. Man bijt hond? Het is weer een ratjetoe aan programma’s op een zender met een slechte naam (SBS6 heeft gewoon nog steeds een negatief imago) en geen duidelijk profiel. Zoveel baasjes die gewoon maar wat doen daar.
  Deze 2 nieuwe programma’s gaan weer helemaal niets worden.

  Wel moeten ze onmiddellijk stoppen met 50/50. Werkelijk de allerslechtste en saaiste quiz die ik ooit gezien heb.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*