Nasrah Habiballah nieuwe NOS-correspondent Israël en Palestijnse gebieden

Nasrah Habiballah wordt de nieuwe correspondent voor de NOS in Israël en de Palestijnse gebieden. Per 1 januari volgt ze Ties Brock op, die weer terug naar Nederland gaat. Habiballah werkt nu twaalf jaar in verschillende functies voor de NOS en beschikt al over een ruim netwerk in zowel Israël als de Palestijnse Gebieden. Ze zal zowel radio-, televisie- als online-verhalen gaan maken. 
Nasrah Habiballah (34) is nu twee jaar binnenlandverslaggever met als focus de regio Rotterdam-Den Haag. In 2010 begon ze bij de NOS, eerst bij het NOS Jeugdjournaal, vervolgens op de onlineredactie en tot 2020 als buitenlandredacteur. Ze maakte reportages, deed onderzoek en schreef artikelen. Eerder werkte ze voor het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland en het Zapp Weekjournaal. Ze studeerde Journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ook studeerde ze een half jaar Arabisch aan de Birzeit University in de Palestijnse Gebieden en twee jaar Conflictsituaties aan de Haifa University in Israël. Habiballah spreekt van een ‘droombaan’: “In deze baan komt voor mij alles samen: werken als correspondent in het gebied waar ik graag ben voor een organisatie waar ik nu al met zo veel liefde voor werk. Het is een ontzettend interessante regio en ik kan niet wachten om aan deze droombaan te beginnen. Ik ben ervan overtuigd dat mijn persoonlijke connectie met het gebied ertoe leidt dat verschillende standpunten en unieke verhalen tot mij komen, en dat ik die kan verwerken tot inzichtelijke verhalen voor de NOS.” Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff over de benoeming: “Nasrah is een ervaren multimediale journalist met een geweldige drive en een gezonde dosis Rotterdamse nuchterheid. In zo’n gespannen regio als Israël en de Palestijnse gebieden – waar je als journalist te maken hebt met een enorm krachtenveld van opinies en belangen – zijn die eigenschappen essentieel. We zijn ontzettend blij met haar op die plek, en denken dat ze met echt nieuwe, frisse perspectieven kan komen in dit door conflicten getekende land.” 

3 Comments

  1. Veel succes NASRAH. Ik hoop/verwacht te mogen rekenen op objectieve berichtgeving.
    Ook dat jij uit de bezette gebieden het nieuws laat weten, dat wij moeten weten.
    De sluiting door Israël van onafhankelijke ngo-bureaux in onder meer de Gaza is hier onderbelicht gebleven. Onder druk van Israël? Suggestie: neem Van AGT mee en laat hem nog een keer uitspreken over de schande die zich daar afspeelt.

  2. Hele conflict tussen Israël en palestijnen interesseert mij niet. Ik ben alleen geïnteresseerd in de knowhow van Israël om de wereld te verbeteren. High tech, agriculture, bio medicijnen etcetera. GO GO ISRAËL

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*