Johan de Koster overleden

Oud-hoofdredacteur van Rijnmond Johan de Koster overleden

Na een ziekbed van enkele maanden is oud-hoofdredacteur van RTV Rijnmond, Johan de Koster (70) overleden. Van 2005 tot en met 2017 had hij de journalistieke leiding bij het omroepbedrijf. De Koster is in bijzijn van zijn gezin overleden.

Na een journalistieke carrière bij de Sijthoff-pers, ANP, NOS en Radio Nederland Wereldomroep keerde De Koster in 2004 terug naar ‘zijn’ Rotterdam om leiding te gaan geven aan de redactionele opbouw van RTV Rijnmond.

De Koster kwam bij Rijnmond binnen in een moeilijke periode waarin een meer zakelijke aanpak nodig was om het financieel vol te kunnen houden. “Die nieuwe aanpak werd niet altijd op waarde geschat door redacteuren en verslaggevers die vooral bezig waren met grootse en meeslepende journalistiek. En dat maakte het voor Johan niet altijd gemakkelijk. Maar met zijn nuchtere kijk op zaken, beschouwend op wat er gebeurde, en vastberaden welke kant het op moest, ging hij aan de slag”, zegt algemeen directeur Bert Klaver van Rijnmond.

Bron: Rijnmond

1 Comment

  1. Hoewel we vrijwel geen contact meer hadden toch erg jammer en naar dat mijn oud-collega bij de Radionieuwsdienst (ANP/NOS) in Den Haag zo ineens is overleden. Ik begrijp eigenlijk niet echt waarom we het contact verloren, maar ja, zo gaan die dingen. We werkten destijds goed samen en wisselden onze ervaringen met vooral klassieke muziek met veel plezier uit. Dank zij hem ben ik nog steeds in het bezit van mijn onvolprezen Mission vloer-staande luidsprekerboxen die ik voor het eerst bij hem thuis hoorde. Met hem hadden we ook veel plezier en leuke gesprekken met de collega’s van de Wereldomroep.

    Ik wens Johan’s vrouw Henriëtte en zijn zoon Tom, waarop hij zo trots was destijds, veel sterkte.

1 Trackback / Pingback

  1. Deze mediaprofessionals zijn in 2022 overleden - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*