Muziekprogramma met Leo Blokhuis op NPO Cultura

Vanaf dinsdag 4 oktober brengt de NTR op het themakanaal NPO Cultura twee keer per week – elke dinsdagavond en vrijdagavond om 23.00 uur – NPO Radio 2 presenteert… 

Dit nieuwe muziekprogramma duikt twee keer per week aan de hand van de actualiteit in 50 jaar popmuziek. 
De presentatie wordt afgewisseld door Leo Blokhuis (elke zondagavond vanaf 22.00 uur te horen op NPO Radio 2) en Andrew Makkinga (maandag- tot en met donderdagavond te horen op NPO Soul & Jazz). In de eerste week staat Leo stil bij de betreurde meestergitarist Jimi Hendrix en belicht Andrew jazzy singer-songwriter Norah Jones. 

De uitzendingen in oktober op een rij.

Dinsdag 4 oktober: Jimi Hendrix – Band of Gypsys
Documentaire uit 1999 over het ontstaan van de groep die Jimi Hendrix na het verscheiden van zijn Experience oprichtte. Onlangs verscheen het album Machine gun, met een integraal concert van de Band Of Gypsys, opgenomen op oudejaarsavond 1969/1970. Negen maanden later zal Hendrix overlijden.

Vrijdag 7 oktober: Norah Jones
Nieuw en ouder concertwerk van Norah Jones, de jazzy singer-songwriter die van haar debuutalbum Come away with me tot nu toe 26 miljoen exemplaren verkocht. Binnenkort verschijnt haar nieuwe album Day Breaks. 

Dinsdag 11 oktober: The Beach Boys 
Het is pop-autobiografieënweek. Deze week verschijnt die van Brian Wilson, het genie van The Beach Boys. In deze aflevering een concert van The Beach Boys uit 1980 op het Knebworth festival in Engeland. Het was de laatste keer dat alle originele Boys met elkaar op het podium stonden.

Vrijdag 14 oktober: Earth, Wind & Fire      
Begin dit jaar overleed Maurice White, oprichter van de legendarische soul & funk formatie Earth, Wind & Fire. En onlangs verscheen postuum zijn autobiografie. In deze aflevering een spectaculair E,W&F-concert uit 1981 met heel veel hits.

Dinsdag 18 oktober: Lianne La Havas
Deze Britse singer-songwriter staat op 18 oktober in een uitverkocht Paradiso. Voor de mensen die geen kaartjes konden bemachtigen, is er deze duik in de archieven van North Sea Jazz en Pinkpop voor een uur lang La Havas op haar best.

Vrijdag 21 oktober: Depeche Mode
Op NPO 3 duikt Leo Blokhuis een dag later in de documentaire Planet Elektro in de wereld van de elektronische popmuziek. Op NPO Cultura kunt u vast kijken naar een concert van een van de grootste elektronische bands: Depeche Mode. Opgenomen tijdens hun Delta Machine-tour en geregisseerd door Anton Corbijn.

Dinsdag 25 oktober: Level 42
De jaren 80-helden van Level 42 toeren in de maand november door Nederland. Als opmaat ziet u het concert van de groep rond bassist Mark King op het afgelopen North Sea Jazz festival. Alle grote Level 42-songs (‘Love games’, Hot Water’) komen voorbij.

Vrijdag 28 oktober: Sven Hammond Soul
We luiden oktober feestelijk uit met de dampende soul grooves van Sven Hammond Soul. De band onder leiding van Sven Figee en zijn Hammond orgel bestaat 10 jaar in 2016. En dat werd gevierd met een groots concert in het Paard van Troje in Den Haag. Gelukkig waren er camera’s bij.

NPO Radio 2 presenteert… op NPO Cultura
vanaf 4 oktober elke dinsdag- en vrijdagavond om 23.00 uur.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*