Museum start M-TV

De zoveelste digitale tour door lege museumzalen vanwege de Corona-crisis zag Hans Stuijfbergen van het Museum van de 20e Eeuw niet zo zitten. Het Hoornse museum koos voor een magazine-achtig TV-programma dat vanaf vrijdag 17 april 2020 voor het eerst wordt uitgezonden.

Samen met zijn rechterhand in het museum, Wim van de Water, zal museumdirecteur Hans Stuijfbergen proberen wekelijks met een live programma te komen en dit te presenteren. “We hebben een stukje museum omgebouwd tot eenvoudige televisiestudio en gaan op vrijdagen om 17.00 uur live via Facebook uitzenden. Daarna zal het programma ook nog via www.facebook.com/MuseumVanDeTwintigsteEeuw terug te zien zijn. Maar we willen het eerst live uitzenden zodat kijkers direct kunnen reageren.”

Studiogasten Stoomtram en Warenhuis Hoorn
In de eerste uitzending van 17 april zijn René van den Broeke van MuseumStoomtram Hoorn-Medemblik en José Linders van WarenHuis Hoorn te gast. Verder is er een museumquiz, wordt een object uit de collectie besproken en wordt een blik geworpen in de MuseumShop. Uiteraard wordt in de studio afstand gehouden. Ook zullen gasten soms via beeldbellen in de uitzending komen.

Met deze uitzendingen wil het museum contact houden met zijn achterban, waaronder bijna 10.000 volgers op Facebook, de 75 vrijwilligers en de stad en regio waar het is gevestigd. “Er zijn zeker nu voldoende interessante gasten en onderwerpen. Je ziet ook allerlei mooie initiatieven om elkaar te steunen en we willen ook aandacht vragen voor problemen die in deze onzekere tijden ontstaan. Hoe gaan bedrijven en instellingen om met de Corona-crisis, wat zijn hun verwachtingen, hoe kunnen we elkaar steunen? We hopen dat het programma aanslaat en misschien wordt het dan wel een blijvertje en kunnen over enige tijd onze museumbezoekers de uitzending bijwonen.”

Het Museum van de 20e Eeuw is momenteel, zoals alle musea, gesloten. In ieder geval blijven de deuren tot en met 28 april gesloten en wordt nauwlettend gevolgd wat de ontwikkelingen zijn. Het museum heeft ook een beroep gedaan op enkele steunmaatregelen van de overheid, maar hoopt over enige tijd met speciale voorzieningen weer open te kunnen. Meer info: www.museumhoorn.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*