Mitra Nazar nieuwe NOS-correspondent in Turkije

Mitra Nazar wordt de nieuwe NOS-correspondent in Turkije. Zij volgt in Istanbul Lucas Waagmeester op die in het voorjaar verhuist naar Washington voor een correspondentschap in de Verenigde Staten. Mitra is sinds 2017 Balkan-correspondent voor de NOS.  

Mitra begon haar journalistieke carrière in 2005 en werkte onder andere voor NU.nl en de Wereldomroep. In 2012 vertrok ze naar Belgrado, waar ze voor een groot aantal opdrachtgevers als freelance Balkan-correspondent aan de slag ging. Ze deed dat zowel nationaal (o.a. De Correspondent, Het Parool, VPRO Bureau Buitenland) als internationaal (o.a. VRT, Deutsche Welle en de BBC ). Sinds haar start bij de NOS heeft ze verslag gedaan vanuit een groot aantal Balkan-landen.

Mitra verheugt zich op haar overstap: “Turkije staat in het middelpunt van de geopolitieke belangstelling. Of het nu gaat om de oorlog in Syrië of de relatie met het Westen: de rol van Turkije is cruciaal. Tegelijkertijd is het een enorm groot en cultureel divers land. Ik kan niet wachten de verhalen te vertellen van de mensen die er wonen”.

Hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws over de overstap: “Turkije blijft in alle opzichten belangrijk voor de berichtgeving van de NOS. Mitra heeft als correspondent de ervaring die daarvoor nodig is”. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*