Omroep MAX-baas Jan Slagter ontvangt Media Oeuvre Award

HILVERSUM – Dit najaar is Omroep MAX exact 15 jaar op radio en televisie. De omroep is door initiatiefnemer en omroepbaas Jan Slagter uitgegroeid tot één van de grootste omroepverenigingen van Nederland. Media-icoon Joop van den Ende verraste Slagter daarom vanochtend met de uitreiking van de Media Oeuvre Award 2019.  
 
Het juryrapport meldt: ‘Jan Slagter is niet alleen de bekendste, maar ook de belangrijkste omroepbaas van Nederland. In deze onrustige tijden voor het publieke bestel weet hij met Omroep MAX op het gebied van ledenaantallen, kijkers en luisteraars een groei te laten zien. Het tijdschrift MAX Magazine is niet alleen het enige nog in oplage stijgende omroepblad, maar zelfs het snelst groeiende tijdschrift van Nederland.’ 
 
De uitreiking werd gedaan in het Omroep MAX-kantoor in Hilversum in het bijzijn van het personeel. Voor Jan Slagter was de ontvangst van deze oeuvre award een volkomen verrassing. 
 
Volgens jurylid Richard Otto (uitgever van vakmediaplatform Spreekbuis.nl) is het zeer terecht dat Jan Slagter deze ereprijs ontvangt. ‘Ondanks dat de omroep geen enkele zuil vertegenwoordigt, weet hij zijn omroepvereniging een sterk en duidelijk profiel mee te geven. Jan Slagter laat geen media-optreden onbenut om het belang van een pluriform bestel te benadrukken. Omroep MAX is daarmee in feite dé ‘jong, snel en wild-omroep’ van de afgelopen jaren. Slagter laat zien dat hij een onmisbare mediapersoonlijkheid is voor de omroepvereniging, het publieke bestel en de Nederlandse media-industrie’, aldus Otto.
 
Over de Media Oeuvre Award
De Media Oeuvre Award is een jaarlijkse prijs voor de actieve mediaprofessional, die in zijn of haar carrière van grote invloed is op het Nederlandse medialandschap. De winnaar wordt geselecteerd door de redactie van Spreekbuis.nl. Al 50 jaar het toonaangevende vakmediaplatform van Nederland. 

Beluister hier een deel van de speech van Joop van den Ende aan Jan Slagter.

4 Comments

    • Gefelicteerd Jan,je hebt hem verdiend!! Ik ben 15 jaar lid,en waardeer je enorm.Iedereen zou zo’n baas willen,misschien streng, maar super rechtvaardig. Ga door met je strijd voor een beter bestel.We houden van je.

  1. De taak van ’n omroepvereniging is zich profileren en haar doelgroepen bedienen. Jan Slagter is er als enige in Hilversum in geslaagd dit te bereiken. De NPO blinkt uit in onbenulligheid maar Jan Slagter is duidelijk, weet TV kijkend Nederland aan zich te binden, durft programma’s te maken die anderen omroepen liever niet doen !! Jan Slagter bediend de doelgroepen waar deze Omroep Vereniging zich aan bindt. Hulde Jan !!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*