Minister Slob grijpt hard in bij Commissariaat voor de Media

Vorig jaar kwam het Commissariaat voor de Media veelvuldig negatief in de media door interne conflicten en angstcultuur. Daarnaast functioneerde de organisatie slecht richting de stakeholders. De huidige interim-voorzitter Renate Litjes heeft afgelopen tijd veel gedaan om weer rust in de organisatie te creëren en een toekomstplan te maken.

Vanaf deze zomer bestaat het college alleen nog uit interim-voorzitter Renate Litjens. De rest van de leden is gestopt of ontslagen na hoogoplopende conflicten. Slob schrapt de functie van algemeen directeur en de managementlaag tussen top en werkvloer. Dit moet de slechte communicatie en resultaten bij de mediawaakhond op korte termijn verbeteren. Per 1 oktober moeten een nieuwe voorzitter en twee parttimecommissarissen zijn aangesteld, schrijft de minister aan de Tweede Kamer.

Na twee jaar gaat Minister Slob beoordelen of de doorgevoerde wijzigingen voldoende effect hebben gehad. Hij sluit niet uit dat het kabinet het mediatoezicht alsnog anders zal organiseren. Er gaan geruchten dat het Commissariaat voor de Media in de toekomst wordt samengevoegd met de ACM (Autoriteit Consument & Markt).

1 Trackback / Pingback

  1. Uitspraak: Eric Eljon onterecht ontslagen bij Commissariaat voor de Media - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*