Midas Dekkers in de TinekeShow

Tineke de Nooij ontvangt volgende week in het NPO Radio 5-programma TinekeShow van MAX onder anderen Midas Dekkers en Erica Terpstra.

 

Maandag is bioloog en schrijver Midas Dekkers te gast om over zijn nieuwe boek ‘De Thigmofiel’ te praten. Het boek is een ode aan geborgenheid. Thigmofilie is namelijk de plezierige tegenhanger van claustrofobie, oftewel: de liefde voor de kleine ruimte, het verlangen naar geborgenheid, naar grond onder je voeten en het gevoel dat wegkruipen de beste oplossing is.

Woensdag is arabist en journalist Esmeralda Boon te gast. Boon schreef het boek ‘Arabië is geen land’, met achtergronden bij het nieuws over het Midden-Oosten. Ze schetst in het boek een kort overzicht van zeventien landen in het Midden-Oosten. Dit boek biedt daarmee de basisinformatie die nodig is om het dagelijks nieuws beter te begrijpen.

Donderdag komt Ferdi Schrooten langs. Jaren geleden gaf hij zijn baan en huis op om in Australië op zoek te gaan naar sporen van zijn oom, die in 1954 op 24-jarige leeftijd de beklemmende sfeer ontvluchtte van de toenmalige Mijnstreek. In dit gebied waren kerk, staat en mijnen allesbepalend. Een stapeltje brieven van oom Theo, even intrigerend als raadselachtig, is het begin van een lange zoektocht, die zich grotendeels voltrekt in de Outback van Australië. Hij schreef er het boek ‘Nonk Theo en de mijnen’ over. 

Vrijdag is niemand minder dan MAX-collega Erica Terpstra te gast. Hoe is het met haar na haar ziekte? Is ze weer fit for travel? Met Tineke spreekt ze over een mogelijk nieuw seizoen van ‘Erica op Reis’.

TinekeShow is dagelijks te beluisteren op NPO Radio 5 Nostalgia, met daarin een studiogast, de ‘Blijmakers’, het spel ‘3-in-1’ en een vraag voor de luisteraars. NPO Radio 5 Nostalgia is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

MAX
TinekeShow – 2 t/m 6 november 2015
Van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5
www.TinekeShow.nl

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*