‘Michiel Veenstra naar Kink FM’

Diverse bronnen melden aan Spreekbuis.nl dat de bij 3FM vertrekkende radio-dj aan de slag gaat bij de alternatieve muziekzender Kink FM.

De nieuwe radiozender maakt op maandag 1 oktober meer bekend over haar herlancering. Kink FM, dat in eerste instantie alleen online te beluisteren zal zijn, gaat daarmee de concurrentie aan met 3FM.

NPO Radio-baas maakte namelijk onlangs op het Ster-jaarcongres bekend dat 3FM weer een echte alternatieve popzender wil worden. Hiermee hoopt NPO weer een duidelijk profiel aan de radiozender te geven en de sterke daling van het aantal luisteraars te kunnen stoppen.

Michiel Veenstra maakte onlangs bekend na 13 jaar bij 3FM te vertrekken. Op (social) media werden onder andere Radio Veronica, BNR en Spotify genoemd als potentiële nieuwe werkgevers, maar uiteindelijk is het Kink FM geworden.

Al langer gaat het gerucht dat het nieuwe Kink FM financieel ondersteund gaat worden door Mojo-moederbedrijf Live Nation. Precies 15 jaar geleden was Mojo Concerts participant in Kink FM, maar de organisatie wist toen geen raad met deze zender. In 15 jaar is er echter veel veranderd. NPO 3FM is in marktaandeel gedecimeerd en werd vorig jaar ook nog eens door het Commissariaat voor de Media op de vingers getikt voor het maken van afspraken met concertorganisatoren en evenementenbureaus. Daarnaast is online radio sterk in populariteit toegenomen. Marjan Manders (woordvoerder Mojo) geeft tegenover Spreekbuis aan dat de geruchten niet kloppen. Manders: ‘We kennen de geruchten, maar zowel Mojo als Live Nation zijn op dit moment niet betrokken bij de oprichting van Kink. We volgen de ontwikkelingen van deze nieuwe zender wel met veel interesse.’

Michiel Veenstra werd vorige maand bij de Online Radio Awards nog uitgeroepen tot Online Radio Ambassadeur 2018’-award voor zijn jarenlange inzet op gebied van podcasting en online radio.

Toenmalig mede-oprichter Jan Hoogesteijn maakte dit voorjaar al bekend dat hij Kink FM nieuw leven gaat inblazen en het merk van Vereniging Veronica. Aanstaande maandag maakt Hoogesteijn de exacte details van het nieuwe Kink bekend. Michiel Veenstra wilde op dit moment geen reactie geven op het nieuws.

Patrick Kicken interviewde Michiel Veenstra onlangs over het radiolandschap en zijn carrière. Beluister het bijna twee uur durende interview via de Spreekbuis.nl podcast of direct hieronder:

1 Trackback / Pingback

  1. Michiel Veenstra: Ik word programmaleider bij KINK

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*