Michiel Veenstra wordt programmaleider bij KINK

Spreekbuis.nl bracht het nieuws vorige week al, maar nu is het officieel: Michiel Veenstra gaat aan de slag bij KINK. 1 februari 2019 wordt de online zender gelanceerd.

Kink FM gaat door als KINK. Dat is niet verrassend, want het station heeft nooit een fm-frequentie gehad en zal ook nu als online station doorstarten. Op 1 oktober is het precies 23 jaar geleden dat Kink FM werd gelanceerd. Het was in vrijwel heel Nederland te beluisteren op de kabel, in heel Europa via de satelliet, via diverse digitale kabelpakketten en in de rest van de wereld via internet. Ook stond de zender in de lijst radiostreams van iTunes. Voor de herlancering gaf Veenstra een exclusief interview aan NRC. Hij gaat aan de slag als programmaleider, maar zal ook een ochtendprogramma presenteren.

Enkele jaren geleden stopte Kink FM. Hoe kan de online radiozender nu wel een succes worden?

Veenstra: ‘Radio is minder FM-afhankelijk. Toen Kink zeven jaar geleden stopte, hadden de meesten nog geen databundels op hun telefoon. Dat is zó veranderd. Natuurlijk, een groot deel luistert nog radio via FM, zeker in de auto. Maar steeds meer mensen stappen over. Ze luisteren via een app, of de bluetoothspeakers. Zeker over een paar jaar.’

Naast gepersonaliseerde reclames wil hij ‘host read commercials’ inzetten, waarbij de presentator een reclameboodschap uitspreekt. Iets wat volgens hem beter werkt dat reguliere reclames en je nu al veel ziet bij podcasts.

Hij is blij dat hij nu een streep door het verleden kan zetten en zich op dit nieuwe avontuur kan storten. Veenstra: ‘Het laatste wat ik wil is kwaad spreken over een plek waar ik schitterende tijden heb gehad. Maar… het is niet handig als je in een paar jaar tijd een aantal keer van geluid en missie verandert.’

Het nieuwe Kink wordt financieel ondersteund door Leon Ramakers, voormalig directeur en huidig directielid van concertorganisator Mojo. Zowel moederbedrijf Live Nation als Mojo zelf hebben dit maal geen belang in Kink. De woordvoerder van Mojo heeft aan Spreekbuis.nl aangegeven wel het nieuwe station met veel interesse te volgen.

Lees hier het NRC-interview.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*