Michiel Romeyn hoopt op een comeback van Jiskefet op televisie

De bekende acteur en kunstenaar uit zijn verlangen naar een moderne heruitgave van het legendarische programma.

In een recent AT5-interview heeft Michiel Romeyn, bekend van het satirische televisieprogramma Jiskefet, zijn wens uitgesproken om het programma in een nieuw jasje terug op de buis te brengen. “Mijn vingers jeuken om nog eens Jiskefet te maken, vooral vanwege al dat getrut op tv,” zei Romeyn tijdens een gesprek met journalist en schrijver Kemal Rijken in de nieuwste aflevering van ‘Gesprek aan de Amstel’.

Romeyn deed in het verleden al een voorstel voor een comeback bij de publieke omroep, maar volgens hem werd dit voorstel als ’te eng’ beschouwd en werd hij te formalistisch benaderd. In het interview blikt hij terug op de gloriedagen van Jiskefet en bespreekt hij enkele van de iconische personages zoals Oboema en Tony van Heemschut.

Voor velen is Michiel Romeyn een begrip vanwege zijn rollen in Jiskefet. Echter, buiten zijn acteerwerk om, heeft Romeyn ook een rijke geschiedenis in de Amsterdamse nachtclubscene. Hij was een van de oprichters van de legendarische Club Mazzo.

11 Comments

 1. Ik zou het Michiel Romeyn gunnen, vooral voor z’n lege portemonnee, dat Jiskefet weer terugkwam, maar – en dat weet hij ook – dat gaat nooit gebeuren. Niet door onwil van de omroepen, maar omdat Kees Prins niet, nooit meer wil meewerken. Dan houdt het op. Maar even aandacht voor Romeyn en mensen geef die man weer eens een gastrolletje. Desnoods in het Sinterklaasjournaal. Kop op.

  • Even zitten grasduinen op YouTube en De Boekwinkel is wel het hoogtepunt van Michiel Romeyn met Jiskefet (Bepaal jij dat?). Maar ik werd door het algoritme ook herinnerd aan een korte sketch met alleen muziek en beeld, historisch hilarisch. Tony van Heemschut maakt muziek.

   https://l1nk.dev/SPBmR

   • Hoewel er weinig word gezegd in de sketch is Kerst bij Theo ook een aanrader. Het is een lange sketch met pijnlijke stille momenten maar hij is geniaal. Net als de Lullo ‘s op skivakantie en De Sinthuybertusberg met een geweldig droge Beppie Melissen.

 2. Tom Hofmann is een acteur. Google maar.
  En hou nou toch op met dat woke. Daar heeft de vpro (daar zat Jiskefet bij) zich nooit wat van aangetrokken. Denk maar aan Dertig minuten met Arjan Ederveen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*