Mensen met een beperking worden amper vertegenwoordigd in de media

Mensen met een beperking worden amper vertegenwoordigd in de media, dat blijkt uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit. Van de 6129 gasten in talkshows hadden 66 een handicap. Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink wil het probleem aanpakken.

Charlotte van Slageren onderzocht namens de Erasmus Universiteit de vertegenwoordiging van mensen met een beperking in talkshows van de publieke omroep. Hiervoor analyseerde zij 1010 afleveringen uit 2008, 2013 en 2018 van verschillende talkshows. Onder andere Jinek, De Wereld Draait Door, Knevel en van den Brink en Tijd voor Max werden onder de loep genomen. De conclusie: mensen met een handicap komen amper aan bod. In totaal waren er 6129 gasten, waarvan maar 66 met een beperking.

Bron: EenVandaag/ AVROTROS

Vorige maand interviewde de bekende columnist, radiomaker en cabaretier Vincent Bijlo voor Spreekbuis.nl Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink over gehandicapten in de mediawereld. Hoe toegankelijk is die, voor en achter de schermen? Hoe gaat men om met mensen met een handicap?

3 Comments

  1. Stomme vraag maar hebben we het hier alleen over lichamelijke beperkingen of ook over verstandelijke beperkingen? Doe eerst es beter onderzoek en ga es wat dieper erop in. En vooral op de vraag ‘waarom ze niet vertegenwoordigd worden’, in plaats van zo’n sensatiebeluste kop neer te zetten.

  2. Mensen met een beperking komen meer dan ooit aanbod in programma’s. Sterker nog, er zijn programma’s die volledig draaien om mensen met een beperking.

  3. Deze nep minister van gehandicaptenzaken heeft vanaf dat deze is gekozen niets betekend voor andere gehandicapten dan enkel voor zich zelf zo is zijn woning voorzien van alle technologische snufjes en heeft die ene compleet aangepaste bus een soort rijdend kantoor en alle financiële voordeeltjes voor zichzelf geregeld, laten we eerst eens dieper op de persoon in gaan die gehandicapten moet vertegenwoordigen want deze verrijkt eest zichzelf en in het nieuws komen op televisie of dergelijke zie je hem totaal niet om voor de belangen voor gehandicapten en mensen met een beperking op te komen want ben zelf meervoudig gehandicapt en zit permanent in een rolstoel door een spierziekte, een zenuw aandoening en hersenschade na bijna 7 maanden coma en heb een eigen internetradio station opgebouwd omdat muziek mijn passie is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*