Meeste Voice-slachtoffers nog niet benaderd door RTL en ITV

RTL en producent ITV hebben het merendeel van de personen die melding maakten van ongepast gedrag bij The Voice of Holland niet benaderd. Dit wordt gemeld door advocaat Sébas Diekstra, die de slachtoffers juridisch ondersteunt, in gesprek met NU.nl.

Diekstra begrijpt niet waarom RTL en ITV niet proactiever zijn geweest in het zoeken naar contact. “Als zender en producent nemen ze een afwachtende houding aan, terwijl ze een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Ze hebben veel steken laten vallen in dit proces,” zegt Diekstra. “Dit leidt tot onbegrip: beseffen ze niet dat het om de slachtoffers gaat?”

Volgens de advocaat is enkel voormalig kandidaat Nienke Wijnhoven, die als eerste openlijk haar verhaal deelde, benaderd door RTL-directeur Sven Sauvé en programmadirecteur Peter van der Vorst. Het ontbreken van contact met andere slachtoffers heeft er volgens Diekstra toe geleid dat sommige ex-kandidaten en medewerkers niet willen meewerken aan een onderzoek uitgevoerd door ITV.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*