Cross Media Café 17 april: Gen Z: Breaking the news?

Maandag 17 april 2023, 15.00 – 17.00 uur, aansluitend borrel
Beeld & Geluid, Hilversum
(geen livestream beschikbaar) 
Gratis, reserveer nu je ticket

Gen Z vormt de voorhoede in de grote verschuivingen in mediaconsumptie. Ook hoe zij op de hoogte blijven van het nieuws is anders. Voor Gen Z zijn social media, apps en push-notificaties verreweg het belangrijkste om nieuws te volgen.

Dit is allemaal geen nieuws. Toch ervaren veel mediabedrijven problemen bij het bereiken van deze jongere doelgroep. Hoe maak je de connectie met deze generatie die is opgegroeid met digitale technologie en waarbij je maar seconden hebt om de aandacht te pakken? Wat willen jongeren precies weten van het nieuws?  

Het Cross Media Café op maandag 17 april gaat over de verschillende manieren om jongeren te betrekken en interesseren in het nieuws, en wat dit betekent voor de toekomst van de media.

Sprekers

  • Sophie Duvekot is junior onderzoeker bij het Journalismlab van de HU, dat voor het #UseTheNews de literatuurstudie Jongeren en Nieuws heeft uitgevoerd. Wat weten we over Gen Z en nieuws?
  • Gerson Veenstra is eindredacteur bij EenVandaag dat met een nieuw interactieteam experimenteert met allerlei interactiemogelijkheden rond het nieuws en een directe relatie met het publiek ontwikkelt. 
  • Maya-Nora Saaid is TikTok-journalist voor Middle East Eye en heeft veel ervaring opgedaan in het inzetten van TikTok om jongeren bij het nieuws te betrekken. 
  • Gonnie Spijkstra is plaatsvervangend chef NOS op 3 en NOS stories en onderzoekt met haar team verschillende platforms om een jong publiek te bereiken. Sinds kort is NOS met een wekelijkse uitzending actief op gamersplatform Twitch. Wat gebeurt daar?
  • Danique Hoekstra is content creator bij de Leeuwarder Courant voor het jongerenplatform LC Now. Wat zijn daar de ervaringen tot nu toe?

Het Cross Media Café wordt georganiseerd door Beeld & Geluid en Media Perspectives.

Aanmelden kan hier

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-cross-media-cafe-gen-z-breaking-the-news-574419653647?aff=Beeldengeluid

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*