Dag & Nacht, nieuwe medische AVROTROS-dramaserie met Kim van Kooten

Dag en nacht staan ze klaar. In het ziekenhuis waar klinisch verloskundige Ella hoofd is van de afdeling verloskunde, maakt het personeel lange dagen. Zware werkomstandigheden en een personeelstekort zorgen voor veel stress en problemen. Elke dag begeleidt Ella met haar collega’s de meest uiteenlopende bevallingen, waarbij pijn en extase hand in hand gaan en momenten van diep geluk en peilloos verdriet elkaar binnen een seconde af kunnen wisselen. Alsof het niets is. Maar het is niet niets. Het gaat over nieuw leven. Elke dag weer, ieder uur, iedere minuut van iedere dienst. 

En dan is er de zachtaardige, geduldige kinderarts Jerry. Hij wil alles voor Ella opgeven: zijn huwelijk, zijn geloof, alles. Ella hoeft het alleen maar te zeggen. “Ik hou ook van jou.” Laten dat nou net woorden zijn waar zij niets mee kan. Wat zeg je tegen iemand die de rest van zijn leven met je wil doorbrengen? Ella heeft daar nog nooit over nagedacht. Daar heeft ze ook helemaal geen tijd voor met gemiddeld acht bevallingen per dag. 

Rolverdeling: 
Ella – Kim van Kooten
Jerry – Benja Bruijning
Michael – Gijs Naber
Vivi – Raymonde de Kuyper
Trui – Bianca Krijgsman
Louise – Maartje Remmers
Milad – Sadettin Kirmiziyüz
Willem – Daniel Cornelissen
Tina – Frieda Barnhard
Jacob – Koen de Bouw
Frederik – Jesse Mensah
Maria – Esther Scheldwacht

Dag & nacht is geregisseerd door Joram Lürsen (Alles is Liefde, Judas en Vliegende Hollanders) en geschreven door Kim van Kooten (Alles is Liefde, Alles is Familie en De verschrikkelijke jaren ’80) naar een idee van Lone Scherfig. De serie is geproduceerd door Lemming Film en FilmWave en gecoproduceerd door AVROTROS, Lemming Film België en de VRT. 


Dag & nacht is vanaf woensdag 12 april te zien om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1 en vanaf dan ook in zijn geheel via NPO Plus 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*