Mediaoptreden Sylvana Simons roept verbazing op

De politieke partij DENK heeft deze week een filmpje gepubliceerd waarin zij laten weten de onafhankelijkheid van de media te betwijfelen. Politiek, media, maar ook veel Nederlanders nemen dit mediaoptreden tégen de media niet al te serieus. Vooral de uitspraken van oud TMF-VJ Sylvana Simons roepen veel verbazing op. 

Volgens de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) komen de uitspraken van DENK over de media totaal niet overeen met de werkelijkheid. NVJ vind het ook zorgelijk dat media in een democratie worden neergezet als een ‘bevooroordeeld monster’ of een ‘machtsmachine’.  Staatssecretaris Sander Dekker heeft in de Telegraaf zijn mening gegeven over de videoboodschap van DENK. „Iedere politicus leest wel eens iets onaardigs over zichzelf in de krant. Maar om nu te beweren dat het allemaal één groot complot is, vind ik ronduit lachwekkend”, „We hebben in Nederland een vrije en gevarieerde pers. Dat is iets om trots op te zijn.”; aldus Dekker.

De aanwezigheid en uitspraken van Sylvana Simons is het meest opmerkelijk. Ondanks dat zij zich negatief uitlaat over de media, heeft zij juist haar gehele carrière, bekendheid én haar huidige positie binnen DENK juist te danken aan de media. Tevens is zij zelf regelmatig in gelegenheid geweest om duiding te geven aan het nieuws in De Wereld Draait Door. Voor deze gastoptredens werd zij overigens betaald.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*