Lokale omroep Hilversum naar AVRO-pand

Lokale omroep RTi Hilversum moet alweer uit haar huidige kantoor. RTi was sinds begin 2016 gehuisvest in de voormalige City bioscoop aan de Herenstraat. Met vestiging op deze locatie in het centrum kreeg RTi een meer zichtbare plaats in de samenleving. De eigenaar van het pand stemde in met tijdelijke verhuur van een deel van dit pand aan RTi. Nu wil de eigenaar het pand gaan vervangen door een woongebouw met op de begane grond een commerciële functie.

Hierdoor zal de omroep over enige tijd een vervangende huisvesting moeten zoeken. De zoektocht heeft nu al resultaat opgeleverd. Rti Hilversum zal eind deze maand al naar het voormalige AVRO-pand aan de ’s Gravelandseweg in Hilversum verhuizen.

‘Deze locatie sluit, mede door de infrastructuur van het pand, prima aan bij de activiteiten van RTi en biedt uitstekende mogelijkheden voor de toekomst van de omroep. Het bestuur laat tot slot weten hierover zeer verheugd te zijn en wil de eigenaar van de voormalige City bioscoop bedanken voor de zeer coulante en coöperatieve opstelling.’, aldus de persverklaring van RTi Hilversum.

Burgemeester Broertjes noemt dit fantastisch nieuws, al had hij wel liever gezien dat de lokale omroep nog iets dichter bij het centrum gevestigd zou worden. Hij zei in het wekelijks gesprek met de lokale omroep zelf te hopen dat dit een plaats wordt waar veel mensen binnen zullen komen lopen voor een kopje koffie.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*