Dronefestival in september op Media Park

Het Mediapark is in september het decor voor het eerste Nederlandse festival voor drones. Daarmee is Hilversum de 3de plaats ter wereld waar een dergelijk evenement voor professionals en publiek wordt georganiseerd. New York en Nantes gingen de Mediastad voor.

Het Drone Festival, dat van 2 tot en met 4 september plaatsvindt, wordt een onderdeel van de Open Studio Dagen, die dat weekend op het Media Park worden gehouden. Dat jaarlijkse evenement wordt op haar beurt geintegreerd met de Dutch Media Week.

Een drone is een klein onbemand luchtvaartuig zonder piloot aan boord. Drones worden steeds vaker ook voor het nieuws ingezet, aangezien er ook een camera aan bevestigd kan worden. 

Het gemeentebestuur van Hilversum heeft 19.000 euro subsidie toegekend aan het feest rond de bestuurbare vliegapparaten, die de laatste tijd ( met name rond de luchthaven Schiphol )veel bekritiseerd zijn, vanwege de risico’s van de vanaf de grond bestuurbare apparaten voor de luchtvaart.
 
Het is overigens niet de eerste keer dat er een drone op het Mediapark vliegt.Twee en half jaar geleden stortte een ‘spook drone’ neer nabij de TV-toren. 
 

[VIDEO] Richard Otto (Spreekbuis.nl/ Tens Media) deed samen met festival mede-organisator Frank du Mosch (The Broadcaster) onlangs een test met een Drone en 360 Video camera nabij het mediapark:   

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*