Mediakunst in Museum Hilversum

Zeven Hilversumse kunstenaars, die gebruik maken van video, technologie en beelden kunst, exposeren vanaf 11 juni in Museum Hilversum. Aldith Hunkar, ooit presentatrice van het NOS (Jeugd-)journaal laat bewerkte profielfoto’s zien, die begeleid worden door een relevante tweet.

Eric Blom is er met een collage van cassettebandjes met geluid. Kunstschilder Bob Brobbel heeft panelen gemaakt waarop hij met olieverf in 3 richtingen het uitzicht vanuit Hilversum visueel maakt, ondersteund door audio.

De digitaal geconstrueerde ’Heads’ van Vincent van der Geest zijn geïnspireerd op de stroom vluchtelingen en de berichtgeving daarover, terwijl Anne-Mari Ahola met haar installaties van oude VHS-banden een reflectie op het verleden biedt. Verder is er werk van Erik Fliek en Anna Visser.

Museumdirecteur Stef van Breugel zegt dat de thema’s en technieken nauw verbonden zijn met de Hilversum identiteit. Wonen in het groen, mediastad met bijbehorende actualiteit en bijzondere architectuur.(foto museumhilversum.nl)

Bron: Gooi- en Eemlander
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*