Media Oeuvre Award 2022 naar Antoinette Hertsenberg

HILVERSUM – In het Radio 1-programma De Perstribune werd AVROTROS-presentatrice Antoinette Hertsenberg vandaag verrast met Media Oeuvre Award. De prijs is een initiatief van Spreekbuis.nl, het grootste online vakplatform voor mediaprofessionals. De jury bestond dit jaar uit AD-columnist Angela de Jong en Spreekbuis-uitgever Richard Otto.

De prijs werd vanmiddag uitgereikt door voormalig TROS-programmadirecteur en ontdekker Gerard Baars. In 1994 benaderde Baars haar nadat ze als persvoorlichter van De Dierenbescherming in het actualiteitenprogramma NOVA te zien was geweest. Hij was dusdanig onder indruk van haar tv-optreden en vroeg haar daarom om de presentatie en eindredactie te doen van het consumentenprogramma Radar. Naast dit populaire programma was zij afgelopen jaren te zien in Opgelicht?!, EenVandaag, Dokters van Morgen en Beter!. Antoinette werd in 2009 zelfs uitgeroepen tot Journalist van het Jaar.

Het juryrapport meldt: “Het is onbegrijpelijk dat zij nog nooit de prijs voor beste tv-interviewster heeft gewonnen, want ze weet als geen ander elke opponent op de knieën te krijgen, van malafide woekerpolisjongens tot slecht voorbereide woordvoerders. Onvermoeibaar trekt ze ten strijde tegen onrecht en voor een betere samenleving. Ze schakelt moeiteloos van oprechte verontwaardiging naar bijtend sarcasme, maar alleen als de situatie óf de geïnterviewde daarom vraagt. Ook als haar eigen programma Radar onrecht wordt aangedaan, schuwt ze de barricades niet en roept NPO-directeur Frans Klein onverschrokken ter verantwoording op live televisie. De Media Oeuvre Award is dit jaar voor Antoinette Hertsenberg.”

Over de Media Oeuvre Award
De Media Oeuvre Award is een jaarlijkse prijs van vakplatform Spreekbuis.nl voor de mediaprofessional, die in zijn of haar carrière van grote invloed is geweest op het Nederlandse medialandschap. Voorgaande winnaars waren Jan Slagter, André van Duin en Tineke de Nooij. De winnaar wordt geselecteerd door de jury, bestaande uit Angela de Jong (AD) en Richard Otto (Uitgever Spreekbuis.nl). De Media Oeuvre Award wordt mogelijk gemaakt door NLZIET.

Lees hier het gehele juryrapport  

1 Trackback / Pingback

  1. Antoinette Hertsenberg: ‘De website van Radar is al jaren de best scorende programmasite binnen de NPO' - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*