Podimo wint Innovatieprijs 2022

In aanloop naar de Online Radio Awards 2022 aanstaande donderdag 19 mei in Beeld en Geluid Hilversum, maakt de jury bekend dat de Innovatieprijs 2022 naar het nieuwe podcast- en audiobook-platform Podimo gaat. 

Het is de eerste keer dat de organisatie van de Online Radio Awards deze Innovatieprijs uitreikt. De Innovatieprijs is een nieuwe prijs die door de jury van de Online Radio Awards in het leven geroepen om vernieuwing in het audiolandschap te belonen en te stimuleren. De Innovatieprijs wordt toegekend aan een organisatie of persoon die het afgelopen jaar een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de verdere professionalisering van het audiolandshap.

Audio innovaties
Audio is volop in beweging. Afgelopen twee jaar zijn diverse nieuwe audioplatforms gelanceerd, zoals NRC Audio, Fluister en NPO Luister. Video is een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de wereld van podcasts en (online) radio. Ook technologieën, zoals Text2Speech, worden door steeds meer uitgevers omarmt, waardoor ook zij op laagdrempelige wijze audio kunnen inzetten. In de coronatijd was Clubhouse kortstondig populair en nu zien we dat de grote social mediaplatforms deze social audio-mogelijkheden ook onderdeel (gaan)  maken van hun diensten. De Podcast Top 40 geeft ons sinds dit jaar inzicht wat de populairste podcasts in Nederland zijn. Op het gebied van online radio kwam Grand Prix Radio met een sliderfunctie in hun app, waardoor de luisteraars alsnog konden genieten van Olav Mol tijdens de Formule 1-races. 
Met de komst van Podimo lijkt er nu eindelijk een solide verdienmodel te ontstaan voor podcastmakers. De jury verwacht dat de lancering van Podimo gaat bijdragen aan de waardering en professionele uitbouw van de podcastindustrie. De jury kent de Innovatieprijs 2022 daarom toe aan Podimo. 

Podimo
Het Deense bedrijf Podimo heeft eind april zijn abonnementsdienst voor podcasts en luisterboeken gelanceerd in Nederland. Abonnees krijgen voor 5 euro per maand toegang tot populaire podcasts en luisterboeken. De nieuwe dienst heeft ook exclusieve podcasts en belooft elke week nieuwe shows te gaan aankondigen. Het model van Podimo is enigszins vergelijkbaar met die van streamingdiensten als Netflix, Videoland of HBO Max.

Online Radio Awards 2022
De Online Radio Awards 2022 bestaan uit podcastsworkshops voor scholieren, een congres en de awardshow. Het evenement heeft dit jaar ´Vernieuwing´ als hoofdthema. Het congres en de uitreiking van de Online Radio Awards vindt plaats in Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op donderdag 19 mei. De Online Radio Awards zijn een initiatief van vakplatform Spreekbuis.nl en de verenigde-Online Radiostations (v-OR).

Meer informatie over dit event is te vinden op onlineradioawards.nl.

1 Comment

  1. Jury heeft de app van ‘Podimo’ waarschijnlijk niet goed getest.
    Of de bijvoorbeeld de helpdesk eens geprobeerd.
    Het is vooralsnog een katastrofe (Deens voor ‘ramp’)

1 Trackback / Pingback

  1. Podimo wint Innovatieprijs in Online Radio Awards - Global News Media

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*