‘Media-aandacht noodzakelijk voor goede doelen’

Discjockey Domien Verschuuren vindt dat Bennie Jolink onwaarheden verkondigt over de actie Serious Request die nu op radio, televisie en internet aan de gang is. De  DJ zit samen met zijn collega’s Giel Beelen en Paul Rabbering nu in het Glazen Huis in Heerlen om geld in te zamelen voor kinderen in oorlogsgebieden.
 

Jolink had bij het afscheidsconcert van zijn band Normaal gezegd dat de discjockeys daar niet voor het goede doel zitten, maar voor de publiciteit en het geld. Dat goede doel zou volgens de zanger willekeurig gekozen zijn. Hij wil liever dat zijn fans geld overmaken aan de kankerbestrijding.

Strijkstok
Verschuuren zei in RTL Boulevard dat er al 12 jaar wordt samengewerkt met een Rode Kruis en dat er geen sprake is van willekeur. Volgens Theo Schuyt, hoogleraar filantropie van de Vrije Universiteit Amsterdam, is het onzin dat er geld aan de strijkstok blijft hangen. Hij zegt dat in het AD.

“Zonder media-aandacht is het voor goede doelen vrijwel onmogelijk om nieuwe donateurs binnen te halen en dus om te overleven. En als er een grote inspanning wordt geleverd zijn mensen geneigd eerder te doneren”. Het Rode Kruis zegt dat met de actie veel jongeren bereikt worden en dat is normaal gesproken een stuk lastiger, meent de hulporganisatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*