Media  Perspectives komt begin 2020 met rapport over creatieve industrie

Op maandag 13 januari lanceert Media Perspectives de Monitor Creatieve Industrie 2019. Met alle cijfers en analyses van de ontwikkeling van de creatieve industrie en ICT sector in Nederland van de afgelopen 10 jaar.

De creatieve industrie is een banenmotor voor Nederland. De Monitor gaat in deze editie specifiek in op het verschil tussen creatieve bedrijven en creatieve beroepen. Door de ‘embedded creativity’ is het hefboomeffect van de creatieve industrie en ICT op de gehele Nederlandse economie aanzienlijk

En hoe gaat het met de steden? Amsterdam is de stad met veruit het grootste aantal ‘creatives’, op alle fronten. Hilversum de stad waar het grootste deel van de economie ervan afhankelijk is. Utrecht is relatief sterk in opkomende gaming bedrijven en Rotterdam in opkomende digital agencies.

Ook nieuw aan de Monitor zijn acht profielen van creatieve ondernemers. Van Internet of Things tot uitgeven en stoffering. In acht interessante interviews lees je over de drive die creatives hebben om hun product neer te zetten en de stappen die ze gemaakt hebben om te komen waar ze zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*