Gemeente Hilversum en Beeld en Geluid gaan gezamenlijk investeren

Hilversum en Beeld en Geluid gaan gezamenlijk investeren in het beter zichtbaar en beleefbaar maken van de media en mediacultuur in Hilversum. De partijen sluiten er een overeenkomst over. 

Dit maken wethouder Wimar Jaeger en directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer van Beeld en Geluid dinsdag bekend.Doelstellingen van de samenwerking is ’een krachtige, gezamenlijke lobbyagenda waardoor Hilversum nog beter op de kaart staat bij de belangrijkste stakeholders’. Hilversum en Beeld en Geluid mikken hierbij op een leidende rol op lokaal, regionaal en nationaal niveau. Een en ander moet in 2023 verwezenlijkt zijn.

Hilversum en Beeld en Geluid willen onder meer een onderwijsaanbod in Hilversum realiseren waar media en digitale wijsheid structureel onderdeel zijn van de lesprogramma’s. In deze lessen moeten nieuwe ’mediawijsheid-programma’s’ worden ontwikkeld en getest. Doel hiervan is: Hilversummers worden de meest mediawijze inwoners van Nederland.

Een in ontwikkeling zijnde Media Campus moet zich richten op het aantrekken van beroepsonderwijs, hoger onderwijs en bedrijvigheid op het gebied van media en creatieve digitale content, melden Hilversum en Beeld en Geluid.

De manieren waarop Hilversum en Beeld en Geluid hun ambities willen verwezenlijken waren grotendeels al bekend. Zo moet de Dutch Media Week voor makers en publiek naar een nationaal en zelfs internationaal niveau worden getild. Het streven is er een evenement van te maken dat elk jaar 100.000 bezoekers trekt.

Medialab
Ook wordt in de overeenkomst afgesproken dat wordt ingezet op een bruisend Mediaplein met een gezamenlijke media-lablocatie – eerder is al gesproken over Kerkbrink/Gooise Brink als locatie – waar laagdrempelig wordt geprogrammeerd door Beeld en Geluid in samenwerking met bibliotheek, Museum Hilversum en het Smart City-consortium. In het medialab moet de ’nieuwe mediacultuur’ ervaren kunnen worden.

1 Trackback / Pingback

  1. Artikel | Trends & Ontwikkelingen 13 december 2019 - Mestmag.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*