CDA en ChristenUnie willen betere onkostenvergoeding voor Songfestival-vrijwilligers

Tweede Kamerleden Van der Molen, Von Martels (beiden CDA) en Van der Graaf (ChristenUnie) hebben aan Minister Slob schriftelijk vragen gesteld over de onkostenvergoeding van vrijwilligers bij het Songfestival.

Terwijl er miljoenen in het Songfestival omgaan, wil NPO vrijwilligers inzetten die ruim twee weken lang zonder enige (onkostenvergoeding)vergoeding aan de slag moeten voor het Eurovisie Songfestival. De Kamerleden maken zich zorgen of de inzet van vrijwilligers wel voldoende wordt gewaardeerd.

Zij willen een reactie van Minister Slob waarom bij het Songfestival beroepskrachten, zoals presentatoren en technici, wel treinkaartjes en autokilometers mogen declareren, maar vrijwilligers niet.

De twee partijen vinden het belang dat het Songfestival een goed vrijwilligersbeleid heeft, waarbij ten minste de onkosten van vrijwilligers worden vergoed. Nu het besluit is genomen om vanuit de Algemene Mediareserve een financiële bijdrage beschikbaar te stellen aan de uitzending van het Eurovisie Songfestival, zien zij dat er een goede gelegenheid is ontstaan om ook afspraken te maken over een onkostenvergoeding voor vrijwilligers.

CDA en ChristenUnie vragen aan Slob of hij bereid is om afspraken te maken over een onkostenvergoeding voor vrijwilligers van het Songfestival.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*