‘Maximaal 1100 woningen op Hilversum Mediapark’

Op het Hilversumse Mediapark en het aangrenzende Heksenweitje is als je alles uit de kast haalt hooguit plek voor 1100 appartementen.

Op basis van deze rekensom verwijst architect en D66-medewerker Theo Fambach het collegeplan voor de bouw van in totaal 10.000 woningen in de Mediastad naar het land der fabelen.

Wat bouwmogelijkheid op het Mediapark betreft komt Fambach uit op een negental nieuwe woontorens met in totaal tussen de 840 tot 1100 appartementen. Om die kwijt te kunnen is overigens ook het bekende Heksenweitje benut. De bewoners van het aangrenzend villagebied verzetten zich al jarenlang met hand en tand tegen bebouwing van dit laatste stukje historische akkerbouwgebied. Ook voor omroepmedewerkers is dit stukje natuur een bekende wandelplek tijdens hun pauzes.  

Lees het hele artikel op Gooieneemlander.nl

4 Comments

  1. Ja want we moeten overal woningen van gemaakt worden en er moeten overal woningen komen. Accepteer als land gewoon eens een keer dat we met te veel mensen zijn en dat niet iedereen zomaar toegelaten moet worden.

  2. Waar komt deze speculatie nu ineens vandaan? Ja het mediapark is de geboortegrond van de Fabeltjeskrant, maar deze volstrekt uit z’n verband getrokken visie op het mediapark gecombineerd met speculatie over een mogelijk sleutelproject, had zelfs meneer de Uil niet kunnen verzinnen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*