Matthew Ball brengt boek over het streaminglandschap uit

The Streaming Book is een gratis ebook over de huidige stand van de ‘streaming wars’ en waar dit naartoe zal leiden. The Streaming Book is geschreven door de internationale bestsellerauteur en voormalig streaming executive, Matthew Ball.

Ball: ‘Om de toekomst te begrijpen, moeten we het verleden herkaderen. De “Streaming Wars” begonnen in feite niet in 2019. Ze begonnen ook niet met de komst van Amazon, Facebook, YouTube, Microsoft en Apple in de vroege jaren 2010. Of in 2007, toen Netflix (als streamingsdienst) en Hulu werden gelanceerd. Al in 1993 was het mogelijk om live video via het internet te streamen, met de eerste openbare demonstratie van deze functionaliteit afkomstig van Xerox PARC in Palo Alto, Californië; de gelegenheid was een concert van de band Severe Tire Damage. Twee jaar later vond het eerste openbare videogesprek via het internet plaats en in 1996 waren dergelijke mogelijkheden beschikbaar voor elke Amerikaan met America Online en een webcam van $100.’

Ball ziet diverse golven in de afgelopen kwart eeuw: van Acces-based competiion, naar content-bases competion. We zitten nu steeds meer in een platform-based competition. In zijn boek gaat hij verder in op wat hij komende jaren verwacht hoe het streaminglandschap met Disney, Netflix, Hulu, Prime Video, HBO en vele anderen er uit zal gaan zien.

The Streaming Book is hier gratis te lezen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*